Košarka
SPORTOVI
Košarka
Je li vrijeme za medalju?

Nova petorka hrvatske košarkaške reprezentacije izgleda kao da se može potući sa svakim

Pojačana povratnicima Darijem Šarićem i Krunom Simonom, ali i Amerikancem Jaleenom, u Opatiji se za Eurobasket priprema hrvatska košarkaška reprezentacija. Nakon razočaranja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo momčad Damira Mulaomerovića iskupljenje će u rujnu tražiti na europskoj smotri. Kapetanu Bojanu Bogdanoviću to će, sasvim je izgledno, biti posljednja prilika za medalju s reprezentacijom.

Neka stara, dobro znana lica, ponovno su na okupu. Kruno Simon i Dario Šarić najveća su pojačanja hrvatske košarkaške reprezentacije na pripremama uoči Eurobasketa. Šarić se vraća nakon teške ozljede u lanjskom NBA finalu. Pukao je prednji križni ligament desnog koljena, a Dario je propustio cijelu sezonu.

"osjećam se dobro, lipo je biti ode, među ekipom, igračima, nedostajala mi je reprezentacija i uvik je čast igrat za reprezentaciju. Malo pomalo ćemo se dizat da ne bi došlo do neke neplanirane ozljede pošto već godinu dana nisam igra utakmicu", kazao je Šarić.

Nova snaga reprezentacije bit će i američki play Jaleen Smith, vrhunski profesionalac iza kojeg je sjajna sezona u berlinskoj Albi.

"Savez je odlučio za tu situaciju za neutraliziranog Amerikanca, radi se o vrhunskom igraču, momku, imali smo dva tri dana skupa, teško je nešto puno reći", rekao je Šarić.

"Sjajan momak, svi su ga prihvatili, kao da je s nama od početka, radi se o vrhunskom igraču koji ima sjajne individualne i timske kvalitete i sigurno da će nam biti veliko pojačanje", uvjeren je izbornik Damir Mulaomerović.

Sa Smithom u njoj, hrvatska petorka doista izgleda kao momčad koja se može potući s bilo kim. Smith, Bogdanović, Hezonja ili Simon, Šarić i Zubac. Na papiru itekako moćno.

"Ja mislim da smo jači, nadam se da će ovo s Jaleenom završiti i da će i on donijeti dodatnu energiju, da nam da neku dodatnu sigurnost. Mislim da su momci shvatili u kakvoj smo situaciji i da su svi jako motivirani", nada se Mulaomerović.

Onaj kome motivacije nikada ne nedostaje je naravno kapetan Bojan Bogdanović. Babi su 33 godine te je za njega ovo posljednje veliko natjecanje. Nakon razočaranja u kvalifikacijama za Mundijal, Eurobasket mu ostaje kao posljednja prilika za medalju s reprezentacijom.

"Najviše sam upirao prstom u sebe i pitao se šta sam ja mogao promijeniti da pobijedimo te dvije utakmice. Bili smo dosta puta pali na tom nekom dnu, ja se nadam da ćemo ovo ljeto podignuti hrvatsku košarku i ispisati neke ljepše stranice."

Do Eurobasketa, Hrvatska će odigrati četiri prijateljska dvoboja i dva susreta pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. godine. A onda, kako kaže kapetan, neka se napokon ispišu neke ljepše stranice hrvatske košarke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider