Košarka
SPORTOVI
Košarka
Okupila se reprezentacija

Otpisali smo ih nekoliko puta, ali teoretske šanse za Svjetsko prvenstvo i dalje postoje

Hrvatska košarkaška reprezentacija pripremat će se u Termama Sveti Martin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zagrebačkom hotelu Panorama okupila se seniorska košarkaška reprezentacija Hrvatske koju 22. veljače očekuje nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i utakmica protiv Poljske u Varaždinu, dok tri dana kasnije igra protiv Mađarske.

Reprezentacija je odmah po okupljanju krenula put Međimurja gdje će odraditi kratke pripreme u poznatim Termama Sveti Martin.

Hrvatska se dva kola prije kraja kvalifikacija nalazi u gotovo bezizlaznoj poziciji. Trenutačno drži peto mjesto u skupini sa 14 bodova, a na SP idu prve tri ekipe. Hrvatska može proći na Svjetsko prvenstvo jedino s dvije pobjede i porazom Poljske od otpisane Nizozemske u posljednjem kolu.

Izbornik Dražen Anzulović je pozvao 16 igrača.

"Svi koji su tu, siguran sam, dat će sve od sebe, a tako ćemo i trenirati i raditi da dočekamo utakmice spremni. Što se Poljske tiče, to sam govorio i ranije, znam te sve igrače i respektiram njihovu kvalitetu, ali sam siguran da ćemo odigrati puno bolje no što smo igrali u Poljskoj'', kazao je izbornik Dražen Anzulović, dok je novi kapetan reprezentacije Hrvoje Perić dodao:

"Nema smisla da dajem neke pompozne izjave. Drago mi je da sam tu, vidim da je ekipa dosta mlađa nego inače i idemo se pripremiti maksimalno, dati sve od sebe i nadati se najbolje.''

Utakmica protiv Poljske je na rasporedu 22. veljače u Varaždinu, a reprezentacija nakon susreta putuje u Szombathely gdje 25. veljače s početkom u 18:30 igra utakmicu protiv reprezentacije Mađarske i time završava i posljednji ciklus kvalifikacija za SP.

Na prvom mjestu skupine je Litva sa 19 bodova, Italija ima 17, Poljska 16, Mađarka 15, Hrvatska 14, a na začelju je Nizozemska sa 13 bodova.

Na popisu su Luka Babić, Miro Bilan, Josip Bilinovac, Domagoj Bošnjak, Luka Božić, Martin Junaković, Mate Kalajžić, Toni Katić, Filip Krušlin, Krešimir Ljubičić, Pavle Marčinković, Jakov Mustapić, Toni Nakić, Hrvoje Perić, Toni Perković, Darko Planinić, Roko Prkačin, Ivan Ramljak, Roko Rogić, Luka Šamanić, Karlo Uljarević, Domagoj Vuković, Karlo Žganec i Tomislav Zubčić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider