Košarka
SPORTOVI
Košarka
ODMAH U GLAVU

Hezonja spreman na žestok doček kod navijača bivšeg kluba: "Real Madrid je najveći na svijetu"

Mario Hezonja vjerojatno će biti vrlo zanimljiv španjolskim medija u novoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povratak u španjolsku ACB ligu nakon sedam godina upisao je Mario Hezonja, a time je ušao i u klub onih koji su uspjeli kroz karijeri biti članovima Barcelone i Real Madrida.

Čini se da će Hezonja zbog te činjenice biti zanimljiv i medijima, što je potvrdio već samom izjavom na predstavljanju u Madridu.

Došao je u najveći klub na svijetu

"Sretan sam što sam dobio priliku igrati za najveći klub na svijetu, ponosan sam. Imam šansu ovdje se boriti za sve trofeje. Puno toga znam o klubu pa mogu reći kako imaju dosta kvalitetnih igrača koji žele pobjeđivati. Real Madrid je savršen za mene. Kad pogledamo moj mentalitet i to kakav sam čovjek i koliko zapravo želim pobjeđivati, to je to", rekao je Hezonja na predstavljanju.

Hoće li ovom izjavom razbijesniti navijače Barcelone, kluba u kojem je započeo svoju seniorsku karijeru? Ono što će se sigurno dogoditi je ne baš lijep doček kakav će doživjeti kad u Barcelonu dođe odigrati košarkaški El Clasico.

Ako pogledamo prema trofejima, Real uistinu je veći i uspješniji od Barcelone. Deset puta postajali su prvakom Europe, što je rezultat koji nitko nije postigao (devet puta završili su drugoplasirani), dok je Barcelona isto natjecanje uzela tek dva puta.

Što se tiče ACB lige, Real je državni prvak postao 14 puta, a Barcelona dva puta više pa je tu ipak za sada neka prednost za Blaugranu, no europske titule se ipak ozbiljnije broje u ovakvim situacijama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider