Košarka
SPORTOVI
Košarka
NAGOVORIT ĆE BABU?

Hezonja na krovu Europe: ''Za Hrvatsku uvijek, treba s Bojanom razgovarati''

Mario Hezonja osvojio je Euroligu s Real Madridom.

Mario Hezonja (Foto: Afp)

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja napravio je pravi potez kada se prije nekoliko godina vratio u europsku košarku iz NBA lige. Mnogi će danas takvo što predložiti i Dariju Šariću.

Hezonja je u dresu Reala prošao kroz žrvanj beogradske Arene, a onda preko Barcelone i Olympiakosa na Final Fouru postao europskim prvakom.

Hrvat i treću godinu na tronu

U Euroligi vjerojatno to neće trajati kao u Ligi prvaka, ali i treću godinu zaredom Hrvatska ima osvajača ovog natjecanja nakon što je Kruno Simon uzeo dvije titule s Efesom.

''Olympiakos je odlična ekipa, imaju igrače koji jedan drugome odgovaraju. Presudila je naša želja za trofejom, odigrali smo pet utakmica zaredom za eliminaciju i to objašnjava što je Real Madrid'', rekao je Hezonja za Sportklub odmah nakon finala.

Sergio Llull na kraju je ispao heroj s posljednjim košem za pobjedu.

''Gledao sam kako je Sloukas zabio onu tricu Feneru, htio sam uskočiti u televiziju, Llull je još veća legenda, a Sloukas je igrač kakvog Europa još vidjela nije. Mateo je sjajan trener, ljudi ga pljuju, a počeo je kao pomoćnik. Zaslužio je respekt, smanjio je rotaciju i počeli smo izgledati kao ekipa.''

Hezonja i dalje za Hrvatsku, a Bogdanović?

Hrvati su opet na tronu, a reprezentacija nam je na povijesnom dnu.

''Mislim da je sad pravo vrijeme da se skupimo i pokažemo tko smo, treba i razgovarati s Bojanom. Nema više, ako itko može natjerati Bojana na povratak, to sam ja, ja sam mu ipak dolje zemljak (ha-ha). Ali nema ni smisla da mu prilazim ako mi ne počnemo raditi pomake prema naprijed. Da se konačno tu može izgraditi ozbiljna priča jer je neozbiljno da gubimo od ekipa od kojih smo gubili prošlo ljeto. Stvarno mi je stalo da napravimo nešto, ali sada gori pod nogama i treba se dokazivati. Mlade treba sada uzeti pod svoje i malo-pomalo će to ići nabolje'', poručio je Hezonja, koji se stavio na raspolaganje novom izborniku Josipu Sesaru.

''Ma normalno, za Hrvatsku uvijek. Nisam s njim radio još, čuli smo se, znam ga otprije, ali svejedno tko je, dobrodošao je. Najbitnije je da se napravi dobra kemija, koju smo nekada i imali, to mora ići na novi level. Ne može se više reprezentacija olako shvaćati jer onda dođu Finci i dobiju te. Stalo mi je stvarno da napravimo dobru priču, da se svi skupimo za iste ciljeve.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider