Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovaj klinac je čudesan

Herro je heroj Miamija: Razvalio Boston, Heat je na korak od velikog finala

Miami je po 12. put u svojoj povijesti poveo s 3:1 u seriji doigravanja na četiri pobjede, a u svih 11 prijašnjih slučajeva na kraju su trijumfirali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Miamijev 20-godišnji novak Tyler Herro postigao je 37 koševa i bio najzaslužniji za pobjedu Heata 112:109 nad Boston Celticsima, kojom je momčad s Floride povela s 3:1 i došla na korak do plasmana u finale doigravanja za NBA prvaka.

Miami Heat vodio je veći dio utakmice, a kad je 56 sekundi prije kraja Herro položio za 107:98, činilo se da za Boston više nema povratka. No tricama Jaysona Tatuma i Jaylena Browna Celticsi su 16 sekundi prije kraja došli na samo tri poena zaostatka (104:107).

Tada je ponovno Herro pogodio dva slobodna bacanja i donio Miamiju pet koševa prednosti, a devet sekundi prije kraja Kemba Walker izborio je i pogodio tri slobodna bacanja za 107:109. U posljednjih šest sekundi Jimmy Butler pogodio je tri od četiri slobodna bacanja i osigurao pobjedu svojoj momčadi, koja će za dva dana moći izboriti mjesto u NBA finalu.

Osim Herroa, sjajno raspoloženi i Butler, Dragić, Adebayo...

Tyler Herro je za 37 koševa iz igre gađao 14/21, za tricu 5/10, a uz to je imao i šest skokova te tri asistencije. Jimmy Butler postigao 24 koša uz devet skokova, a Goran Dragić zaustavio se na 22 poena pogodivši tricu u završnici utakmice za vodstvo 105:98. Centar Bam Adebayo postigao je 20 koševa uz 12 skokova i četiri asistencije.

Jayson Tatum sa 28 koševa bio je najbolji strijelac Bostona, iako je u prvom poluvremenu ostao bez ijednog ubačaja. Jaylen Brown postigao je 21 koš, a Kemba Walker 20. Celticsi su izgubili čak 19 lopti, 11 više nego Miami, u čemu leži ključ poraza kojim su došli na rub ispadanja iz doigravanja.

Miami je 12. put u svojoj povijesti poveo s 3:1 u seriji doigravanja na četiri pobjede, a u svih 11 prijašnjih slučajeva na kraju su trijumfirali.

U noći s četvrtka na petak (3:00) na rasporedu je četvrta utakmica finala Zapadne konferencije, u koju Los Angeles Lakersi ulaze s vodstvom 2:1 protiv Denver Nuggetsa.

NBA doigravanje

ISTOČNA KONFERENCIJA - finale

Miami - Boston 112:109
(Miami vodi s 3:1 u seriji na četiri pobjede)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider