Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovo još nismo vidjeli

Neobična scena u NBA-u: Harden prisluškivao protivnike, njihova reakcija postala hit

Neobična situacija iz playoff utakmice u NBA ligi nasmijala je mnoge, vjerojatno ne i Jamesa Hardena, čija je momčad upisala neočekivani poraz.

Donovan Mitchell, Joe Ingles i James Harden (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Znali smo viđati situacije u kojima sportaši žele načuti razgovore i planove svojih protivnika. Sličnu taktiku oprobao je i James Harden, zvijezda Houston Rocketsa koji u polufinalu Zapadne konferencije igraju protiv Utah Jazza.

Do kraja utakmice bilo je manje od tri minute, a favorizirani Rocketsi gubili su s 10 razlike. Trener Jazza Quin Snyder pozvao je na kratak dogovor Donovana Mitchella, Dantea Exuma i Joe Inglesa, a njima se u razgovor pokušao ubaciti i Harden.

Očekivano bi bilo da pokušaju otjerati uljeza, ali najiskusniji od trojca, 30-godišnji Australac Ingles, očito ima neke druge taktike za ovakve situacije. Prijateljski je zagrlio i pozvao Hardena na dogovor, pokazavši glavom još jednom njegovu suigraču da se također pridruži.

Što je pritom rekao popularnom Bradi, ostaje misterij, ali njegove metode pokazale su se efikasnima: Harden je brzo napustio ''mjesto zločina'' dok je trener još davao upute svojim igračima.

Scena je nakon utakmice postala hit na društvenim mrežama, a mnogi u šali teoretiziraju o razlozima Hardenova odlaska od igrača Utah Jazza. Popularna je teorija da je trener Snyder počeo pričati o obrani, što je Hardena, poznatog po nezalaganju u tom segmentu igre, odmah otjeralo iz kruga.

Možda je Harden samo htio čuti tajne sjajnog trenera Snydera, čiji je Jazz na kraju slavio i izjednačio na 1:1; serija se sada seli u njihovu dvoranu, poznatu po vrlo glasnim navijačima. Ako ne želi šokantno ispasti, Hardenov trener Mike D'Antoni u svakom će slučaju morati smisliti neka nova rješenja jer ga je Snyder u drugoj utakmici nadmudrio s osjetno slabijom momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider