Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velika pobjeda

Gorica šokirala domaćina u Kupu i ostvarila najbolji rezultat u povijesti kluba

Košarkaši Gorice pridružili su se Cedeviti, Zadru i Ciboni u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića nakon što su u srijedu u posljednjem četvrtfinalnom susretu svladali domaćina završnog turnira Split sa 71-63 (42-36).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad Gorice predvodio je Ivan Majcunić s 20 poena, dok je kod Splita najefikasniji bio Mauro Veljačić, također s 20 poena.

Košarkaši Cedevite, koji su na posljednjih pet izdanja Kupa Krešimira Ćosića dizali pobjednički trofej, u četvrtfinalu su očekivano svladali Zabok sa 98-73 (48-37). U redovima Cedevite prvi strijelac bio je Toni Katić sa 17 poena. Andrija Stipanović ubacio je 16, a Elgin Cook 15 koševa. Kod Zaboka, petoplasirane momčadi hrvatskog prvenstva, istaknuli su se Domagoj Proleta i Patrik Jambrović sa po 12 koševa.

Prije toga polufinale su izborili Zadar i Cibona. Košarkaši Zadra pobijedili su zagrebački Bosco sa 76-63, ali Zadrani su do polufinala stigli teže nego što je to bilo očekivano. Naime, Bosco je nakon tri četvrtine neočekivano vodio sa 55-52, no Zadar je u pet i pol minuta posljednje dionice napravio seriju 19-4 i to je bilo dovoljno da se osigura pobjeda. Zadrane je do pobjede predvodio Mario Little s 23 poena.

Košarkaši Cibone svladali su Adria Oil Škrljevo sa 78-71, a primorska momčad pod vodstvom Damira Rajkovića dobro je namučila favoriziranu Cibonu, koja je pobjedu osigurala tek u posljednje tri i pol minute utakmice. Najbolji igrač Cibone bio je Ivan Novačić s 21 poenom i pet skokova, a kod Škrljeva Josip Barnjak je ubacio 15 poena, a bivši Cibonin igrač Karlo Uljarević postigao je 13 poena.

U četvrtak u polufinalu Zadar će igrati protiv Cibone (16.30 sati), a Cedevita protiv Gorice (19 sati).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider