Košarka
SPORTOVI
Košarka
Napeta borba

Gorica ispala iz elitnog razreda, Zabok će igrati dodatne kvalifikacije

Košarkaši Gorice ispali su u drugu ligu, a Zabok će morati igrati dodatne kvalifikacije.

KK Gorica (Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix)

Odigrane su utakmice posljednjeg, 10. kola Lige za ostanak prvenstva Hrvatske za košarkaše, a u drugu ligu ispali su igrači Gorice.

U posljednjem kolu Dinamo-Zagreb je kao domaćin svladao Goricu 79-73 (16-19, 15-17, 15-17, 33-20), dok su ostali konkurenti Velikogoričana na dnu ljestvice redom pobijedili i tako ostavili Goricu na dnu ljestvice.

Alkar je u gostima pobijedio DepoLink Škrljevo 102-78 (26-13, 23-27, 33-16, 20-22), dok je Zabok kao domaćin bio bolji od Bosca 96-77 (31-15, 25-22, 24-20, 16-20).

Marko Livaja Hajduk protutnjao Kranjčevićevom: Livaja prekinuo golgeterski post, upisao i asistenciju divider

Takav scenarij je ostavio Alkar u prvoj ligi, dok je Zabok završio kao pretposljednji u Ligi za ostanak te će morati igrati dodatne kvalifikacije s drugoplasiranom momčadi drugoligaškog društva.

S obzirom da su DepoLink Škrljevo i Bosco poraženi u zadnjem kolu, na drugom mjestu ljestvice Lige za ostanak ostao je Bosco koji je time rezervirao posljednje mjesto koje vodi u doigravanje. Te dvije momčadi imaju isti omjer, ali Bosco ima bolji međusobni omjer.

Mierez i Šutalo Osijek i Dinamo zadovoljili se podjelom bodova na punom Gradskom vrtu divider

U prvom krugu doigravanja tako će Split igrati protiv Bosca, dok će suparnik Zadru biti Dinamo-Zagreb. Cibona će igrati protiv Furnira, a Cedevita Junior protiv Šibenke.

U polufinale će se plasirati sastavi koji prvi ostvare dvije pobjede, a prednost domaćeg parketa imaju Split, Zadar, Cibona i Cedevita Junior.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider