Košarka
SPORTOVI
Košarka
pomeli slavni klub

Kakva sezona hrvatskog trenera: Osvojio prvi naslov u povijesti kluba i čak četvrti trofej sezone

Fantastičnu sezonu odradio je mladi i perspektivni hrvatski trener.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Sixt Primorske, koje vodi hrvatski stručnjak Jurica Golemac, prvi put u povijesti osvojili su naslov slovenskog prvaka.

Sixt Primorska je u trećem susretu finala doigravanja pobijedila Petrol Olimpiju 68:63 i u seriji na tri pobjede slavila s rezultatom 3:0.

U pobjedničkim redovima najefikasniji je bio hrvatski košarkaš Marjan Čakarun sa 16 koševa i 11 skokova, dok je Alen Hodžić zabio 12 koševa. Kod Olimpije najefikasniji je bio naš Roko Badžim sa 16 koševa, šest skokova i šest asistencija.

Za momčad iz Kopra i Golemca ovo je već četvrti trofej ove sezone nakon što su na otvaranju sezone osvojili slovenski Superkup, u veljači slovenski Kup, a u travnju ABA ligu 2, popularnu "Dvabu".

Primorska je osnovana prije tri godine spajanjem KOŠ Kopera i KK Lastovske. Golemac ih vodi od 2017., a prošle sezone osvojio je slovenski Kup, prvi trofej u klupskoj povijesti.

Golemac (41) igračku karijeru počeo je u Zrinjevcu, ali kao 20-godišnjak otišao je u Union Olimpiju i sljedećih pet sezona proveo u Sloveniji. Tamo je dobio državljanstvo i zaigrao za slovensku reprezentaciju. U bogatoj karijeri igrao je za hrvatske velikane poput Cibone i Zadra, ali i za europske teškaše poput Efes Pilsena i Panathinaikosa.

Prije Primorske vodio je Cibonu zajedno sa Slavenom Rimcem, pa slovenski Tajfun Šentjur, a bio je i asistent reprezentacije Gruzije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider