Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nije vrijeme za paniku, ali...

Warriorsi imaju ozbiljan problem: Kerr i Durant u najčudnijem izdanju njihove ere

Nakon nekoliko tjedana ispunjenih dramom, Warriorsi u zadnje vrijeme uspijevaju ostati izvan naslovnica i samo igrati košarku. No postoji ozbiljan problem.

Steve Kerr i Kevin Durant (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bez obzira igraju li punim gasom ili ne, Warriorsi ove sezone ne izgledaju kao prijašnjih sezona. Doduše, njihov nastup u playoffu nije upitan kao kod nekih momčadi za koje se smatralo da će biti visoko u poretku. Golden State je trenutno na omjeru 21-11, što nije loše, ali nisu više dominantni.

Problem aktualnih prvaka je u rotaciji. Nema više dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu pokriti sporedne uloge i nadomjestiti startere ulazeći s klupe. To se najbolje vidjelo kad su Green i Curry bili izvan stroja.

Međutim, više od toga brine što unutar momčadi očito ne vide isti problem. Primjerice, Steve Kerr i Kevin Durant nedavno su ponudili dva suprotna odgovora na to čime se momčad najviše muči u igri.

Nakon poraza od Utah Jazza u kojem je Golden State šutirao 40 posto iz igre i 32 posto za tricu (10/31), Kerr je izjavio sljedeće:

''Nemamo protok lopte. Ne igramo na način na koji smo igrali posljednjih nekoliko godina, gdje se lopta stvarno kreće i gdje imamo odlične šuteve.''

Što i ne bi bilo toliko čudno da Durant nije izjavio nešto dijametralno suprotno.

''Previše dodajemo loptu. Momčadi su shvatile ono što radimo i počinju nas zaustavljati. Znam da želimo da je lopta u pokretu, 30 asistencija i 300 dodavanja, ali ovaj put to nije bio slučaj koji nam je uspio'', rekao je Durant.

Naravno, nije vrijeme za paniku, ali ako postoji nesuglasnost oko toga što bi trebalo popraviti, onda je teže doći do rješenja. U svakom slučaju, ova sezona bi mogla biti pravi test za Warriorse.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider