Košarka
SPORTOVI
Košarka
blokada koju će pamtiti

Golden State doživio prvi poraz u sezoni, Španjolac postao heroj Denvera!

NBA prvaci doživjeli su prvi poraz u novoj sezoni, i to na jednom od najtežih gostovanja – kod Nuggetsa.

Blokada Hernangomeza (Foto: AFP) (Foto: Afp)

NBA prvaci Golden State Warriorsi upisali su prvi poraz u novoj NBA sezoni na gostovanju kod Denver Nuggetsa. Bilo je 100:98 za domaćina, koje je u posljednjoj sekundi utakmice spasio mladi Španjolac Juancho Hernangomez blokadom na čistom polaganju za Damiana Jonesa.

Sve je izgledalo prilično dobro za Warriorse nakon prve dionice utakmice koju su dobili 25:17. Zaustavili su sve igrače Denvera i spriječili dominaciju Nikole Jokića pod obručem. No već do poluvremena prednost se istopila na samo dva poena, da bi na kraju treće četvrtine Denver vodio s čak 10 poena razlike!

Prvaci su očekivano napravili veliki pritisak na Denver u toj posljednjoj dionici i zamalo im se isplatilo. Stigli su na 97:97 u posljednjoj minuti i imali priliku preko Draymonda Greena poravnati na 99:99, no promašio je drugo slobodno bacanje.

U konačnici se ukazao 23-godišnji krilni centar Hernangomez, koji je blokirao polaganje Jonesa s istekom vremena i na jednu večer postao heroj Denvera!

Gary Harris predvodio je Denver po poenima s njih čak 28, dok je Nikola Jokić pridodao 23. Kod prvaka je jedini raspoloženi bio Steph Curry, koji je upisao 30 koševa, četiri skoka i šest asistencija.

U momčad Oklahome vratio se Russell Westbrook i upisao je 32 poena, 12 skokova i 8 asistencija u porazu svoje momčadi. Paul George dodao je 29 koševa, no ni to nije pomoglo jer su izgubili od Sacramento Kingsa sa 131:120. Oklahoma je i dalje bez pobjede u novoj sezoni (0-3).

U ekipi Sacramenta sedmorica su košarkaša imala dvoznamenkasti učinak, a najbolji je bio Iman Shumpert sa 26 poena.

I Cleveland još nije okusio pobjedu (0-3) u novoj sezoni. Kod kuće je izgubio od Atlante sa 111:133, a hrvatski centar u dresu Cavaliersa Ante Žižić u tri i pol minute na terenu upisao je četiri koša i tri skoka. Kod Atlante je briljirao novak Trae Young s 35 poena i 11 asistencija.

Houston je bez Chrisa Paula, koji je zbog tučnjave dobio dvije utakmice suspenzija, izgubio od LA Clippersa sa 112:115. Tobias Harris s 23 i Danilo Gallinari s 20 koševa bili su najbolji kod Clippersa, dok je James Hardena s 31 poenom i 14 asistencija predvodio Rocketse.

Rezultati košarkaške NBA lige:

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 111:133

(Ante Žižić je igrao 3:25 minute i upisao je 4 koša i 3 skoka za Cleveland)

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 120:131

Denver Nuggets - Golden State Warriors 100:98

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 115:112

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider