Košarka
SPORTOVI
Košarka
ikona

Možete li prepoznati ovu legendu hrvatskog sporta? I danas je idol mnogim generacijama

Dražen je iza sebe ostavio brojne uspomene, pa tako postoje i njegove fotografije iz mladosti koje će se sigurno prenositi s generacije na generaciju.

Galerija Dražen Petrović Dražen Petrović Dražen Petrović +5 Dražen Petrović

Legendarni hrvatski košarkaš Dražen Petrović na današnji je dan poginuo u prometnoj nesreći u Njemačkoj.

Dražen je i 30 godina nakon smrti idol mnogim generacijama, a njegovi potezi zauvijek će ostati u sjećanju ljubiteljima košarke.

S Hrvatskom je 1992., u vrijeme rata i stjecanja neovisnosti od Jugoslavije, osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni. Poginuo je 1993. u prometnoj nesreći u Njemačkoj, u dobi od 28 godina. New Jersy Netsi, čiji je tada bio igrač, umirovili su broj 3, koji je Petrović nosio ondje.

Dražen je iza sebe ostavio brojne uspomene, pa tako postoje i njegove fotografije iz mladosti koje će se sigurno prenositi s generacije na generaciju.

Dražen Petrović Dražen Petrović (Foto: Arhiva/Cropix)

Toga kišnog predvečerja na autocesti kod Ingolstadta crveni se Golf kojim je upravljala Klara Szalanty, kasnije supruga bivšeg njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa, zabio u kamion koji je izletio sa suprotne trake, probio zaštitne ograde i prepriječio se preko gotovo cijele širine ceste.

  Dražen Petrović Da je Dražen ostao živ, Vatreni bi imali dostojne konkurente: S kapetanom je umro kult košarke u Hrvatskoj divider

Što se točno dogodilo tog kobnog poslijepodneva? Oko 17:20 crveni se Golf punom brzinom zabio u kamion cisternu koji je bio posred ceste. Prema policijskom izvješću, vozač kamiona izašao je iz vozila i signalizirao vozačima nadolazećih vozila da uspore trčeći im ususret. No za crveni je Golf bilo prekasno.

Klara je pokušala skretanjem izbjeći neizbježno, čime je Dražena na suvozačkoj strani automobila ostavila posve ranjivim na udarac koji će uslijediti. Dražen, koji je nevezan spavao, izletio je kroz prednje staklo,  glavom udario u cisternu i poginuo na licu mjesta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider