Košarka
SPORTOVI
Košarka

FOTO: Podrška za spas (nekad) velike Cibone!

Oko 300-tinjak ljudi okupilo se u subotu prije podne na Tuškancu kako bi, uz veliki interes medija, još jednom skrenulo pozornost na katastrofalno stanje unutar jednog od najvećih zagrebačkih sportskih brendova.

Samo dva dana nakon simbolične trominutne šutnje na utakmici protiv Barcelone, građani Zagreba okupili su se na igralištu Tuškanac kako bi podržali akciju 'Za spas Cibone'. Predstavnicima medija i okupljenim navijačima Cibone obratio se Andrej Šimatić, jedan od organizatora akcije. A okupljenima je predstavio dva prijedloga za spašavanje (nekad) velikog kluba:

1. prijedlog - Nekretnine ostaju u vlasništvu Cibone, a Grad ih dobiva na korištenje u narednih 10 godina. Prihodom od zakupa poslovnih prostora koji iznosi 500 tisuća eura godišnje (ukupno pet milijuna eura, odnosno oko 38 milijuna kuna) Grad sanira Cibonino dugovanje prema Zagrebačkoj banci od 23 milijuna kuna. Ovakvim rješenjem, Grad bi u deset godina stekao dobit od oko petnaest milijuna kuna, Cibona se riješila velikog dijela duga, a Zagrebačka banka bi naplatila otvorena potraživanja.

>> I Dalmatinci su pustili suzu za posrnulom Cibonom

>> VIDEO: 'Grobna tišina je bila sablasna, više nikad se ne ponovila'

2. prijedlog - Cibona prepušta nekretnine Gradu koji tako postaje vlasnik poslovnih prostora, a zauzvrat prema zajedničkom dogovoru sanira veći dio Ciboninog duga. Ako dugovanje premašuje vrijednost nekretnina, ostatak duga bi se reprogramirao. Na taj način se Ciboni omogućuje da vlastitom snagom, koja će proizaći iz nove organizacijske strukture, osigura sredstva za normalno funkcioniranje u narednom periodu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider