Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hrvatska otvara s Brazilom

FIBA objavila vrijeme i raspored utakmica košarkaških kvalifikacija za OI u Splitu

FIBA je objavila vrijeme i raspored utakmica u kvalifikacijama za Olimpijske igre, gdje će jedan od domaćina biti i Split.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kvalifikacijski košarkaški turniri za plasman na Olimpijske igre u održat će se u Hrvatskoj, Kanadi, Litvi i Srbiji od 23. do 28. lipnja ove godine.

Prema rasporedu koji je objavila FIBA, Hrvatska će svoju prvu utakmicu igrati 24. lipnja u 20 sati protiv Brazila, koji vodi bivši hrvatski izbornik Aleksandar Petrović. Dan prije toga, 23. lipnja, od 16:30 igrat će Njemačka i Meksiko, a od 20 sati Tunis i Brazil, koji se nalaze u grupi s Hrvatskom.

Drugu utakmicu u skupini Hrvatska će igrati 25. lipnja od 20 sati protiv Tunisa i ako izbori polufinale, što se očekuje, onda je čeka još barem jedna utakmica za vikend.

Tokio će izboriti samo pobjednici turnira, čemu se nada i hrvatska košarkaška reprezentacija. Pobjednik svakog od četiriju kvalifikacijskih turnira pridružit će se osam reprezentacija koje su već osigurale svoj nastup, a među njima se nalaze Argentina, Australija, Francuska, Iran, Nigerija, Španjolska i SAD, dok je Japan osigurao nastup kao domaćin Igara.

gol expired Bogdanović odgovorio na nepravdu NBA-a: ''Vrijedi više podrška svih vas, nego njihov smrdljivi poziv'' divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider