Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zadar Baketball Tournament

Euroligaško društvo opet u Zadru: Stižu i dvojica donedavnih NBA igrača

Počinje najkvalitetniji košarkaški pripremni turnir Zadar Baketball Tournament.

Zdenka Zrilić i Ana Ćosić Pajurin

Šesto izdanje održat će se od 18. do 21. rujna u dvorani Krešimir Ćosić te ponovno u Zadru okupiti jake euroligaške ekipe. Turnir otvaraju ruski Himki i domaći KK Zadar u srijedu 18. rujna utakmicom koja počinje u 19.30 sati, a uz te dvije ekipe na turniru još igraju Alba Berlin i Anadolu Efes.

''Veliko mi je zadovoljatvo najaviti šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta, pogotovo zato što je ova godina bila prepuna izazova. Presretna sam što smo uopće uspjeli okupiti ove momčadi, tri euroligaša i KK Zadar. Turnir će pratiti veliki broj medijskih djelatnika, međunarodnih skauta te ljubitelja košarke iz cijele Europe. S veseljem očekujemo početak turnira i nova košarkaška uzbuđenja u Zadru!'', izjavila je organizatorica turnira Zdenka Zrilić.

Zadarski turnir izvrsna je prilika za brušenje forme te ispitivanje vlastitih mogućnosti za sudionike. Odmjeravanje s nekim od najboljih europskih ekipa posebno će značiti za momčad povratnika na turnir, KK Zadar.

''Ovo nam je veliko iskustvo ali i 'klik' s domaćom publikom kojoj ćemo predstaviti novi roster. Želimo se prikazati u što boljem svjetlu i publici pokažemo borben i dinamičan Zadar, spoj mladosti i iskustva. Ovaj turnir nam je uvijek bio lakmus papir kako stojimo na terenu, nadamo se da će nam to biti i ove godine'', izjavio je trener KK Zadara Ante Nazor te dodao:

''Usmjereni smo na sebe i želimo izgledati bolje nego na prošlem izdanju. Rosteri drugih sudionika su jači ali to ne mora značiti da će se tako odraziti na terenu!''

Uz košarkaške utakmice turnir će pratiti i bogat popratni sadržaj. Subotnje jutro mali će Zadrani moći iskoristiti za druženje s košarkaškim idolima na Kids' Dayu koji će se održati na Forumu od 10 do 13 sati. Ovogodišnji Kids' Day u suradnji s udrugom Dani Krešimira Ćosića.

''Nama je jako drago da možemo sudjelovati na turniru kroz Kids' Day. Mislim da je turnir važan i za Zadar i za Hrvatsku, a pogotovo za najmlađe. Cilj naše udruge kao i ove suradnje je promocija košarke kod djece te potaknuti ih da se u što većem broju bave košarkom, a vjerujem kako je ovo tek početak izvrsne suradnje'', izjavila je predsjednice udruge Ana Ćosić Pajurin.

Zadarski turnir još jednom će okupiti poznata košarkaška imena. S ruskim Himkijem dolaze dojučerašnje NBA zvijezde Jonas Jerebko i Dairis Bertrans. U momčadi ambicioznog Anadolu Efesa zaigrat će hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon te američka zvijezda Deshane Davis Larkin, a zadarska publika moći će uživati u igri ekipe koja je lani izborila finale Eurolige. Najtrofejniji njemački klub Alba Berlin na turniru predvodi iskusni španjolski trener Aito Garcia Reneses, vlasnik čak 19 različitih trofeja.

Raspored turnira

Srijeda 18.09.

19:30 BC KHIMKI – KK ZADAR

Četvrtak 19.09.

18:00 ALBA BERLIN – BC KHIMKI
20:30 ANADOLU EFES – KK ZADAR

Petak 20.09.

17:30 BC KHIMKI – ANADOLU EFES
20:00 KK ZADAR – ALBA BERLIN

Subota 21.09. 1

8:00 ANADOLU EFES – ALBA BERLIN

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider