Košarka
SPORTOVI
Košarka
odlična partija našeg centra

Žižić i Darussafaka preko Zvezde do četvrtfinala Eurolige!

Poznati su svi četvrtfinalni parovi košarkaške Eurolige, a tamo u konačnici ipak neće biti Crvene zvezde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski centar Ante Toni Žižić imao je zapaženi učinak od 11 koševa (šut za dva 5-5, slobodna bacanja 1-4) i 8 skokova u 78-62 (25-14, 18-18, 12-17, 23-13) pobjedi Darussafake protiv Crvene zvezde u susretu posljednjeg, 30. kola Eurolige koji je odlučivao o tome koja će se od ove dvije momčadi plasirati u četvrtfinale.

Darussafaku su do pobjede vrijedne četvrtfinala vodili Brad Wanamaker s 22 i Scottie Wilbekin sa 16 poena, dok su najefikasniji u sastavu Crvene zvezde bili Ognjen Kuzmić sa 14 i Charles Jenkins sa 12 pogodaka.

Oba sastava sezonu su završila s omjerom pobjeda i poraza 16-14, ali Darussafaka je zauzela osmo mjesto koje vodi u doigravanje, dok je Crvena zvezda kao deveta završila europsku sezonu jer je turski sastav bio bolji u oba međusobna susreta.

Darussafaka će tako u četvrtifnalu, koji se igra na tri pobjede, igrati protiv najbolje momčadi iz ligaškog dijela Reala iz Madrida.

Ostali četvrtfinalni parovi su CSKA Moskva - Baskonia, Olympiakos - Anadolu Efes i Panathinaikos - Fenerbahce.

Četvrtfinalni dvoboji na programu su od 18. travnja do 2. svibnja.

Pobjednici četvrtfinalnih susreta izborit će nastup na završnom turniru koji će se igrati u Istanbulu od 19. do 21. svibnja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider