Košarka
SPORTOVI
Košarka
dvostruki preokret

Cedevita izgubila u čudnoj utakmici: Nadoknadili veliki minus, pa ispustili pobjedu

U idućem kolu Cedevita će 31. listopada gostovati kod turskog Tofasa iz Burse.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 4. kolu skupine B Eurokupa košarkaši Cedevite su u srijedu na domaćem terenu protiv ruskog Lokomotiv Kubana izgubili s 81:85 (37:51), iako su se uspjeli vratiti iz minusa od 24 koša.

Bila je to čudna utakmica u kojoj je Cedevita izgledala nemoćno u prvom poluvremenu, da bi u završnici utakmice ispustila pobjedu. Naime, sredinom druge četvrtine Cedevita je gubila sa 24 koša razlike (22:46), a do poluvremena je uspjela smanjiti zaostatak na 14 poena (37:51).

No, u trećoj četvrtini uslijedio je preokret, Cedevita je tu dionicu dobila sa 26:9, a hrvatsku momčad u tom dijelu predvodio je Amerikanac Elgin Cook s devet poena.

Tako je Cedevita u zadnjih deset minuta ušla sa prednošću 63:60, a ubrzo je to vodstvo povećala na 76:67. No, u završnici Cedevita je posustala i Lokomotiv je zasluženo došao do četvrte pobjede, dok je zagrebački klub na omjeru 2:2.

Kod Cedevite Amerikanac Josh Magette ubacio je 16 poena, Brazilac Vitor Benite dodao je 15, a Elgin Cook 14 koševa. Momčad Lokomotiva predvodio je Dmitrij Kulagin sa 25 koševa.

U idućem kolu Cedevita će 31. listopada gostovati kod turskog Tofasa iz Burse.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider