Košarka
SPORTOVI
Košarka
treća četvrtina presudila

Novi poraz Cedevite: Dobro ušli u susret i izgubili od Budućnosti

Budućnost je zahvaljujući dobroj trećoj četvrtini poništila prednost Cedevite i stigla do pobjede u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite upisali su i drugi poraz u skupini G TOP 16 faze Eurokupa. Nakon što su u prvom kolu na gostovanju izgubili od Dolomiti Energia Trenta 72:83, u srijedu su u Zagrebu poraženi od Budućnosti 75:78.

Zagrepčani su u prvom kolu u Trentu propustili veliku priliku jer su ispustili 18 poena prednosti i na kraju se iz Italije vratili s porazom. Ovoga puta imali su +11, što ponovo nije bilo dovoljno. Cedevita je dobila tri četvrtine, ali ključnim se pokazala treća dionica koju su gosti dobili sa 16 razlike (29:13). Budućnost je u tom periodu napravila seriju 22:5 i i iz zaostatka 38:48 prešla u vodstvo 60:53.

U samoj završnici Cedevita je mogla izboriti barem produžetak, no Džanan Musa je bacio loptu u aut umjesto u ruke Roka Lenija Ukića. Cedevita nakon dva kola ima dva poraza, a sada joj slijede dva ogleda protiv prvog favorita Lokomotiv Kubana koji ove sezone nema poraz u ovom natjecanju. U 12 susreta upisao je 12 pobjeda.

Cedevita je protiv Budućnosti ove sezone već igrala 12. studenog prošle godine u sklopu 8. kola ABA lige, kada su Zagrepčani u Podgorici poraženi 60:66.

Cedevita je dobro ušla u susret i u sedmoj minuti je prvi put povela s dvoznamenkastom prednošću (18:8), a na koncu prve četvrtine je vodila 22:14. U drugoj dionici hrvatski sastav je imao +11 (41:30). Nažalost, preokret je počeo u trećoj četvrtini i Budućnost je u 27. minuti tricom Gibsona prvi put stigla do prednosti (54-53). Budućnost je u trećoj četvrtini odigrala sjajno. Napravila je seriju 22:5 i i iz zaostatka 38:48 prešla je vodstvo 60:53. Cedevita je u napadu imala velikih problema s dobrom obranom gostiju, koji su u zadnjih 10 minuta ušli s vodstvom 63:56.

Pet minuta prije kraja Danilo Nikolić je zabio tricu za 71_60 prednost gostiju. Cedevita je uspjela smanjiti na minus tri (73:76), a imala je priliku i za izjednačenje kada je Will Cherry ukrao loptu 17 sekundi prije kraja. Nažalost lopta je Kevinu Murphyju ispala iz ruku, a potom je načinio prekršaj. Kyle Gibson je 16 sekundi prije kraja realizirao jedno slobodno bacanje za vodstvo 77-73. Uzvratio je Džanan Musa zabivši dva bacanja za 75-77, da bi Kyle Landry pogodio jedno bacanje za prednost gostiju 78-75. Cedevita je imala devet sekundi kako bi izborila produžetak, no Musa je bacio loptu izvan terena umjesto Ukiću u ruke za otvoreni šut.

U drugom susretu iz ove skupine Lokomotiv Kuban je na svom parketu pobijedio Dolomiti Energia Trento 97:67. Ruski sastav predvodili su Ryan Broekhoff sa 20 koševa i Chris Babb sa 17 koševa. Kod Talijana najefikasniji su bili Yannick Franke i Ojars Silins s 11 koševa.

U trećem i četvrtom kolu hrvatski prvak će igrati Lokomotiva. Prvo će gostovati u Kubanu 17. siječnja, a zatim je uzvrat u Zagrebu 24. siječnja. U petom kolu Cedevita 31. siječnja dočekuje Trento, a TOP 16 fazu završit će 7. veljače gostovanjem kod Budućnosti. Nastavak natjecanja izborit će dvije najbolje ekipe iz svake skupine.

Na ljestvici vodi Lokomotiv s dvije pobjede Trento i Budućnost imaju po pobjedu i poraz, a Cedevita je na začelju s dva poraza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider