Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Pobjeda u produžetku

Senzacionalni preokret Cedevite protiv dosad neporažene momčadi u Eurokupu

Košarkaši Cedevite slavili su u susretu 7. kola A skupine Eurokupa u produžetku u Zagrebu protiv turske Darušafake s 89-83 (13-17, 14-24, 19-14, 30-21; 13-9).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je velikim prokretom, na krilima čak 12 postignutih trica, stigla do četvrte pobjede koja ih jako približava plasmanu u drugi krug jer su pobijedili dosad neporaženu tursku momčad.

Gosti iz Turske su vodili cijelu utakmicu, krajem treće četvrtine bilo je čak i +17 za Darušafaku (27-44), ali je hrvatski prvak u zadnjoj četvrtini došao do svoje igre i sustigao prednost. Tricom Willa Cherrya dvije i pol minute prije kraja Cedevita je izjednačila (71-71), isti igrač je 18 sekundi prije kraja postigao koš za 76-76, ali Cherry potom ne koristi zadnji napad u regularnom dijelu za pobjedu.

Zagrepčani su u produžetku poveli sa šest razlike (85-79), Turci se vraćaju s četiri uzastopna koša, a odluka je pala kada je 16 sekundi prije kraja Demetrios Nichols pogodio oba bacanja za 87-83, da bi potom Ramljak oduzeo loptu.

Kod Cedevite je briljirao Roko Leni Ukić s 27 poena, Nichols je dodao 20, a Cherry je okončao susret s 15 koševa. Kod Turaka je najbolji bio JaJuan Johnson (13).

Darušafaka predvodi skupinu s omjerom 6-1, a Cedevita je trenutno treća s 4-3. U narednom kolu Cedevita ide u goste Andorri.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider