Košarka
SPORTOVI
Košarka
skandal na pomolu?

Slovenci ispali s EuroBasketa zbog - mamurluka: Dončić i društvo pili do pet ujutro?

Bhbasket.ba tvrdi kako su igrači Slovenije pili do pet ujutro na EuroBasketu.

Luka Dončić (Foto: Afp)

Specijalizirani košarkaški portal bhbasket.ba iz Tuzle navodi kako je razlog 87-90 poraza Slovenije od Poljske u četvrtfinalu nedavnog EuroBasketa u Berlinu mamurluk slovenskih igrača.

Bhbasket.ba tvrdi kako su branitelji naslova predvođeni svojom zvijezdom Lukom Dončićem probdjeli noć prije utakmice te pili sve do pet ujutro, a onda navečer izašli na parket protiv Poljaka.

"Pijanka je završena u pet ujutro. Mamurni od pića i ića 'zmajčeki' su izašli na megdan 'napaljenoj' i šuterski raspoloženoj Poljskoj. Proveli su se kao bosi po trnju.

Zolja na utakmici u Lici Zabranjene seniorske utakmice na igralištu u Lici: Priveden drugi huligan, pronašli mu i bokser divider

Svoje slabosti ispoljavali su na sucima, a nakon utakmice na konfenrenciji za medije Luka Dončić, vođa ekipe, posipao se pepelom. Očito ne bez razloga jer je dobro znao što su napravili samo petnaestak sati prije veoma bitne utakmice. Slovenci su pijanku vješto sakrili, gurnuli pod tepih, ali je kod javnosti u Sloveniji ostao gorak utisak nakon utakmice četvrtfinala i poraza od Poljske. Sad bar znaju o čemu je riječ", navodi se u tekstu.

Protiv Poljske najefikasniji u redovima Slovenije bio je Vlatko Čančar sa 21 košem, a Goran Dragić i Luka Dončić su dodali 14 poena. Poljsku je predvodio sjajni Mateusz Ponitka sa 26 ubačaja, 16 skokova i 10 asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider