Košarka
SPORTOVI
Košarka
SJAJNI DOMAĆINI

Nijemci sjajnom obrambenom igrom razbili Goberta i srebrne olimpijce

Košarkaška reprezentacija Njemačke otvorila je Europsko prvenstvo pobjedom na domaćem terenu protiv Francuske, rezultatom 76:63.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kakva sjajna večer za njemačku košarku u Kölnu. Pred punom dvoranom umirovljen je dres broj 14, koji je u reprezentaciji nosio Dirk Nowitzki, a onda je savladana jedna od najjačih momčadi svijeta. I to uvjerljivo.

Nijemci su savladali Francuze, srebrne olimpijce iz Tokija i brončane s posljednjeg Svjetskog prvenstva, rezultatom 76:63. Momčad koja ima reputaciju defenzivno najjače u Europi zapravo su savladali njihovim oružjem.

Jedan od četiri domaćina Eurobasketa uzeo je prednost na početku i polako je gradio prema nedostižnoj. To se zapravo nije očekivalo, nakon što su do prvih poena došli tek nakon četiri minute igre. Francuzi su  vodstvo još imali dvije i pol minute prije kraja prve dionice, kad su imali 10:9, no onda je uslijedila serija domaćina 6:0 koji kraj prve četvrtine dočekuju s prednosti 17:13.

Prelomila serija u trećoj četvrtini

Brzo su to Nijemci u drugom dijelu podigli na +7, a na polovici druge četvrtine bilo je +9 uz tek 20 poena Francuza. Smanjili su nakon toga olimpijski doprvaci na tri razlike, no do odmora ponovno Nijemci daju gas i odlaze u svlačionici s vodstvom 38:31.

Činilo se da se Francuska vraća u susret nakon 8:0 serije na ulazu u drugo poluvrijeme, čime su došli u vodstvo, ali to je zapravo bilo to od njih. Nijemci nakon nove gotovo četiri minuta napokon zabijaju i vraćaju vodstvo. Uslijedilo je razdoblje od preko tri minute bez poena, uz Njemačko vodstvo 43:40, a onda na scenu stupa Maodo Lo. Prvo s tricom, pa s tri asistencije te nova svoja dva poena te Nijemci pred posljednjih deset minuta imaju velikih 57:43.

Nije tu više bilo šanse za Francuze, koji su se najviše uspjeli vratiti na devet poena razlike. Krajnji rezultat ocrtava sjajnu igru Njemačke te nemoć Francuza.

Najefikasniji u redovima Njemačke bio je Johannes Thiemann s 14 poena, no ključan je bio Lo, s 13 poena i pet asistencija. Giffey je dodao 13, a Schröder 11 poena.

Kod Francuza je najbolji bio Rudy Gobert, s 11 poena i 12 skokova, dok je potpuno podbacio Evan Fournier. Glavni francuski šuter ubacio je tek sedam poena, uz tricu 0/6. Najbolji strijelac susreta ipak dolazi iz njihovih redova, a to je Guerschon Yabusele s 14 poena, uz 50 posto šuta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider