Košarka
SPORTOVI
Košarka
sretno našima!

Srbija pregazila Poljsku: Hrvatska saznala protiv koga igra u osmini finala EuroBasketa!

Hrvatska ide na Finsku u nedjelju u Berlinu.

Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac (Foto: Guliver image, TairoxLutter)

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u osmini će finala EuroBasketa u nedjelju u Berlinu za suparnika imati Finsku.

U posljednjim dvobojima po skupinama dogodili su se očekivani rezultati, Italija je u skupini C u Milanu svladala Veliku Britaniju sa 90:56, dok je Srbija u skupini D u Pragu bila bolja od Poljske sa 96:69.

Takvim raspletom Hrvatska je zauzela treće mjesto u skupini C s omjerom pobjeda i poraza 3-2, kao i druga Ukrajina te četvrta Italija. O redoslijedu su odlučivali međusobni susreti, a kako je Ukrajina svladala Italiju, Italija Hrvatsku, a Hrvatska Ukrajinu plasman je određen na osnovu koš-količnika. Tu je Ukrajina bila najbolja sa +6, Hrvatska druga sa 0, a Italija najslabija sa -6. Prvo mjesto je s omjerom 5-0 zauzela Grčka, dok su Estonija sa 1-4 i Velika Britanija sa 0-5 okončale natjecanje.

gol expired EuroBasket 2022: RASPORED utakmica polufinala divider

Hrvatska će za suparnika imati Finsku koja je zauzela drugo mjesto u skupini D također s omjerom 3-2, kakav je ostvarila i treća Poljska. U njihovom međusobnom dvoboju bilo je 89:59 za Finsku. Prvo mjesto je sa 5-0 osvojila Srbija, u osminu finala plasirala se i četvrta Češka sa 2-3, koliko je imao i peti Izrael, no Češka je slavila u međusobnom dvoboju sa 88:77. Nizozemska je ostala na dnu sa 0-5.

Hrvatska i Finska igrale su u Rijeci početkom srpnja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstva, a Hrvatska je nakon šokantnog 79:81 poraza ispala iz daljnje borbe za odlazak u Indoneziju, Japan i Filipine.

Preostali parovi osmine finala iz ovog dijela ždrijeba su Grčka - Češka, Srbija - Italija i Ukrajina - Poljska. U subotu će svoje susrete igrati Turska - Francuska, Slovenija - Belgija, Njemačka - Crna Gora i Španjolska - Litva.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider