Košarka
SPORTOVI
Košarka
Još malo do odluke

Sedam država podnijelo kandidaturu za Eurobasket 2021.

Sedam zemalja prijavilo se za domaćinstvo Europskog prvenstva za košarkaše 2021. godine, priopćio je Međunarodni košarkaški savez (FIBA Europa).

FIBA (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci, Hrvatska se polako okreće kvalifikacijama za Eurobasket 2021. godine. Iako još ima vremena do početka kvalifikacija, to bi mogle biti jedine službene utakmice hrvatskih košarkaša do Europskog prvenstva.

Naime, Hrvatska ima još male šanse za plasman na Olimpijske igre 2020. godine, ali za to prije treba izboriti pozivnicu i onda osvojiti jedan od turnir. No prije toga će započeti kvalifikacije za Eurobasket za čije se domaćinstvo prijavilo sedam zemalja.

Do isteka službenog roka za prijave kandidature su podnijele Češka, Estonija, Njemačka, Gruzija, Mađarska, Italija i Slovenija, a kako nijedna od tih kandidatura nije samostalna, FIBA Europa je potvrdila da će se grupna faza organizirati u četiri zemlje, a jedna od njih bit će domaćin završne faze.

Slično je bilo i kod organizacije Eurobasketa 2015. godine, kada je domaćin bila i Hrvatska, zajedno s Njemačkom, Francuskom i Latvijom, a 2017. godine Svjetsko prvenstvo se igralo u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj.

Domaćini Eurobasketa 2021 bit će poznati u srpnju ove godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider