Košarka
SPORTOVI
Košarka
sve je poznato

Srbi izbjegli Hrvatsku u osmini finala, Pau Gasol ispisao povijest

Nekoliko važnih stvari dogodilo se u popodnevnim utakmicama skupina C i D Eurobasketa u Cluju i Istanbulu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košakaši Srbije i Španjolske uvjerljivim su pobjedama okončali nastupe u svojim skupinama u Istanbulu i Cluju na Eurobasketu. Trijumfom Srbije jasno je da će Hrvatska u osmini finala igrati protiv Rusije ili Turske.

Srbija je u Istanbulu s lakoćom dobila Belgiju s 74-54 te osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini D. Otpor Belgijanaca slomljen je već u prvom dijelu, a na kraju je razlika narasla do +20 poena. Kod Srbije su najbolji bili Marjanović (22) i Bogdanović (15), a kod Belgijanaca Lecomte (12) i Hervelle (10). Srbija će biti pobjednik skupine ako Latvija pobijedi Tursku, a u slučaju pobjede domaćina u zadnjoj utakmici, Srbi su drugi.

Španjolska je u Cluju petom pobjedom potvrdila prvu poziciju, a nakraju su svladali Mađarsku s 87-64. Španjolski trener nije na ovoj utakmici odmarao nikoga, igrali su i braća Pau (20) i Marc (10) Gasol, a po 15 poena su postigli Rodriguez i Willy Hernangomez. Kod Mađara je najučinkovitiji bio Ferencz s 17 ubačaja, dok nije igrao kapetan i najbolji igrač Hanga.

Kada je ubacio svoj 14 poen na utakmici, Pau Gasol ispisao je povijest i postao najbolji strijelac Eurobasketa svih vremena! Na kraju utakmice se zaustavio na brojci 1.111, a pred njim je još barem jedna utakmica na ovom natjecanju, a vjerojatno još i više. Španjolska će kao prva u skupini igrati s Turskom.

Španjolci su prvi u skupini, a Mađari u osminu finala ulaze kao četvrti bez obzira na ishod zadnje utakmice između Crne Gore i Rumunjske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider