Košarka
SPORTOVI
Košarka
Neće biti lako

Hrvatska čeka protivnika u osmini finala: Sve je moguće, pa i susret sa Srbijom

Sve četiri reprezentacije iz skupine D mogu završiti na trećem mjestu koje ih vodi na Hrvatsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grupna faza približava se kraju, a Hrvatska još ne zna protivnika u osmini finala Eurobasketa. U skupini C sve je jasno – Španjolska je prva, Hrvatska druga, a Crna Gora vjerojatno treća, iako ih Mađarska može preskočiti ako pobijedi Španjolsku, a Crna Gora izgubi od Rumunjske.

No u skupini D s kojom se križa Hrvatska vlada pravi kaos. Protivnik Hrvatske bit će treća momčad skupine, a to može biti bilo koja momčad koja je osigurala nokaut-fazu – Rusija, Latvija, Srbija ili domaćin Turska. Nakon današnjeg raspleta skupine D bit će poznat kostur nokaut-natjecanja.

Najgori scenarij bio bi susret sa Srbijom, ali on će se teško ostvariti – Srbi će biti treći ako izgube od Belgije, a Latvija pobijedi Tursku. Još je teže ostvariv scenarij po kojemu treća može biti Latvija – morali bi izgubiti od Turske s devet do 27 poena razlike, Velika Britanija morala bi pobijediti Rusiju, a Srbija Belgiju.

Vjerojatni protivnici Hrvatske bit će Rusija ili Turska. Pobjeda protiv Latvije Tursku vodi na treće mjesto, ali mogu biti i drugi ako pobjede s više od devet razlike te ako Velika Britanija pobijedi Rusiju, a Srbija Belgiju. Ako u utakmici Latvije i Turske pobijedi Latvija, a Srbija pobijedi Belgiju, na treće mjesto ide Rusija.

Dakle, najveća je vjerojatnost susret s Rusijom ili Turskom. Nijedan od potencijalnih protivnika iz ove skupine nije ugodan, pa tako ni ove dvije reprezentacije. Rusija je slavila u međusobnom susretu sa 76:73 na krilima Alekseja Šveda i Timofeja Mozgova, a Turska, iako nije ni približno jaka kao nekad, i dalje na domaćem parketu računa na dobar rezultat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider