Košarka
SPORTOVI
Košarka
traži se protivnik hrvatske

Srbija u grotlu istanbulske dvorane bolja od Turske

U sjajnoj utakmici i derbiju 3. kola skupine D Eurobasketa Srbija je u Istanbulu slavila protiv domaćina Turske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretima 3. kola skupine D EuroBasketa košarkaša u Istanbulu Rusija je bila bolja od Belgije sa 76-67, dok je u derbiju kola Srbija nadigrala domaćina Tursku sa 80-74. Još je ranije Latvija slavila preotiv Velike Britanije rezultatom 97:92.

Latvija je do druge pobjede na turniru stigla pogodivši 17 od 34 pokušaja za tricu, a najefikasniji su bili Kristaps Porzingis sa 28 i Davis Bertans sa 22 koša. Kod Velike Britanije, koja još nema niti jednu pobjedu, najbolji su bili Gabe Olaseni sa 23 i Kyle Johnson sa 18 poena.

Rusija je zadržala stopostotni učinak i nakon utakmice protiv Belgije iako je do pobjede stigla teže od očekivanog. Sve do sredine treće četvrtine rezultat je bio poravnat, samo da bi u posljednjih 10 minuta Rusi ipak pobjegli na sedam razlike, a na kraju slavili sa devet poena prednosti. Aleksej Šved je sa 20 koševa bio najefikasniji u redovima Rusije, dok je Maxime de Zeeuw sa 15 pogodaka bio prvo ime Belgije koja je pala na omjer 1-2.

Vrlo je zanimljivo bilo u dvoboju Turske i Srbije. Srbija je kontrolirala rezultat većim tijekom susreta, ali je Turska serijom od četiri trice početkom četvrte četvrtine stigla do vodstva od 61-60. No, ono nije dugo trajalo jer se "probudio" najbolji srpski strijelac Bogdan Bogdanović i zabio dvije trice u razmaku od samo 15 sekundi kojima je vratio prednost na srpsku stranu. Dvoboj je bio neizvjestan sve do dvije minute prije kraja kada je bilo 73-70 za Srbiju, no onda je tricu pogodio i Lučić kojom je odveo Srbiju do mirnije završnice.

Bogdan Bogdanović sa 17 i Stefan Jović sa 15 poena bili su najbolji u sastavu Srbije, a Melih Mahmutoglu sa 19 i Cedi Osman sa 15 ubačaja kod Turske. Srbija je sada na omjeru 2-1, a Turska na 1-2.

Jedna od reprezentacija iz ove skupine bit će suparnik Hrvatske u nedjeljnoj utakmici osmine finala.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider