Košarka
SPORTOVI
Košarka
igrao u njemačkoj

Cedevita predstavila američko pojačanje: Stigao sin bivše NBA zvijezde

Cedevita slaže igračku križaljku za sljedeću sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi igrač Cedevite je 25-godišnji američki košarkaš Elgin Cook, koji igra na poziciji niskog krila. Potpisao je dvogodišnji opcijski ugovor.

Prošlu je sezonu proveo u njemačkom Ludwigsburgu, s kojim je izborio dva polufinala: Prvenstva Njemačke i FIBA Lige prvka. U Bundesligi je prosječno ubacivao 12,9 koševa, dok je u Ligi prvaka bilježio 11,3 poena po utakmici.

Iza sebe ima bogatu sveučilišnu karijeru. Jednu sezonu proveo je na Nortwest Florida Stateu, a preostale tri igrao je za Oregon.

Kao igrač Oregona 2016. godine izabran je za MVP-a završnog turnira Pac-12 konferencije, s tim da je te godine biran i u prvu petorku Pac-12 konferencije.

Nakon toga je nastupao u NBA Ljetnoj ligi za Sacramento Kingse i onda potpisao za Golden State Warriorse, koji je brzo napustio nakon što je za njih nastupio u dvije utakmice NBA predsezone.

Potom je potpisao za Santa Cruz Warriorse, koji su filijala Golden Statea u razvojnoj NBA ligi i u sezoni 2016./2017. Prosječno je bilježio 14,7 poena i 4,8 skokova.

Po završetku te sezone igrao je Ljetnu ligu za Golden State Warriorse, a onda je potpisao za njemački Ludwigsburg.

Cook je sin bivšeg NBA igrača Alvina Robertsona, koji je u periodu od 1986. do 1991. kao igrač Spursa i Bucksa četiri puta bio all-star igrač. Osvojio je i nagradu za obrambenog igrača godine te igrača koji je najviše napredovao.

Robertson je rekorder NBA-a po broju ukradenih lopti do utakmici (2,71) te jedan od samo četiri igrača u povijesti NBA-a koji su ostvatili quadruple-double učinak. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju kao član američke reprezentacije 1984. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX