Košarka
SPORTOVI
Košarka
Jamesov ''Show''

Eksplozija LeBrona: Povijesnim otvaranjem i jednom od najboljih utakmica spasio Cleveland od katastrofe

LeBron James uzeo je stvar u svoje ruke i odveo Cleveland do prve pobjede u ovogodišnjem doigravanju izjednačivši seriju protiv Indiane na 1-1.

Galerija LeBron James (Foto: AFP) LeBron James protiv Indiane (Foto: AFP) LeBron James i Victor Oladipo (Foto: AFP) +2 LeBron James (Foto: AFP)

Možda bi James češće trebao izgubiti utakmicu u prvoj rundi, budući da se Cleveland oporavio od poraza u prvoj utakmici na krilima nezaustavljivog LeBrona, koji je ubacio 46 koševa i dodao 12 skokova. James je odigrao jednu od upečatljivijih utakmica u svojoj playoff karijeri i odveo Cavse do pobjede 100:97.

James je postigao prvih 13 koševa na utakmici za bilo koju momčad i prvih 16 koševa za Cleveland, pogodivši sedam od prvih osam pokušaja iz igre. Bila je to njegova 1362. utakmica u karijeri i najviše koševa ikad koje je postigao u prvih pet minuta igre, prema ESPN-u.

Do kraja prve četvrtine Cleveland je vodio 33:18, a Jamesovih 12 pokušaja iz igre u prvoj dionici izjednačenje je njegova osobnog rekorda. Do poluvremena je zabio 29 koševa, više nego što je imao u cijeloj prvoj utakmici. Zadnji put je tako bio raspoložen u jednom poluvremenu playoffa u šestoj utakmici protiv Boston Celticsa 2012., utakmice koju mnogi smatraju jednom od najboljih u njegovoj karijeri.

Doduše, Pacersi se nisu predavali cijelu utakmicu. Napravili su pritisak u trećoj četvrtini u kojoj je Oladipo zabio osam od ukupno svojih 22 poena smanjivši u jednom trenutku Clevelandovo vodstvo i na pet razlike. Ali Cavsi su ove godine na 39-0 kada vode u trećoj četvrtini i toj je ponovno bio slučaj.

Oladipo je imao priliku u završnici utakmice izjednačiti rezultat, ali njegov pokušaj za tri poena 27,5 sekundi prije kraja nije prošao kroz obruč i Cavsi su poboljšali omjer na 40-0 kada ulaze s vodstvom u četvrtu četvrtinu.

Naš Bojan Bogdanović je u 31 minuti provedenoj na terenu ubacio osam koševa (šut iz igre 3/6, trice 1/3) i upisao tri skoka te četiri asistencije., dok je drugi najbolji igrač Cavsa bio Kevin Love s 15 koševa i osam skokova.

Treća utakmica igra se u petak u Indianapolisu.

U drugoj utakmici igranoj sinoć Utah Jazz izjednačio se u seriji s Oklahoma City Thunderom koja je na njihovu terenu pobijedila sa 102:95. Rookie Donovan Mitchell zabio je 13 od svojih 18 koševa u zadnjoj četvrtini. Derrick Favors ubacio je 20 koševa i dodao tome 16 skokova, a Ricky Rubio 22 koša, devet asistencija i sedam skokova.

Oklahomu je predvodio Russell Westbrook s 19 koševa, 13 asistencija i devet skokova. Paul George, koji je u prvoj utakmici zabio 36 koševa, sinoć je ubacio 18.

Utah je nadskakala Oklahomu 56-46 i može povesti u subotu u Salt Lake Cityju. Oklahoma City imala je dvije prilike za izjednačenje u zadnjoj minuti kod vodstva Jazza od 99:95, ali je Carmelo Anthony promašio dvije trice.

Houston Rocketsi povećali su prednost u seriji na četiri pobjede, svladavši sinoć i u drugoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije Minnesota Timberwolves sa 102:82. Chris Paul ubacio je 27 poena, a Gerald Green 21 za Houston. Harden je dodao 12 koševa. Najbolji strijelac Minnesote, kojoj je ovo prvo doigravanje od 2004., bio je Jamal Crawford sa 16 koševa, a Karl-Anthony Towns odigrao je još jednu razočaravajuću utakmicu sa svega pet poena. Treća utakmica na rasporedu je u subotu, a igra se u Minnesoti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider