Košarka
SPORTOVI
Košarka
''To je ono što ga definira''

Prekinut pobjednički niz Sixersa: Šarić opet među najboljima, ali ukazala se legenda i priredila ''show''

Miami Heat prekinuo je pobjednički niz Philadelphije 76ersa izjednačivši seriju na 1-1 prije povratka u Miami.

Galerija Dwyane Wade (Foto: AFP) Dario Šarić (Foto: AFP) Dwyane Wade i Dario Šarić (Foto: AFP) +2 Dwyane Wade (Foto: AFP)

Dwyane Wade predvodio je Miami do velike pobjede u drugoj utakmici prve runde doigravanja. 36-godišnji veteran pokazao je formu trostrukog NBA prvaka, a ne putnika koji je posljednje dvije sezone proveo u Chicagu i Clevelandu.

Wade je odigrao maestralnu utakmicu, zabivši za 26 minuta 28 poena i prekinuvši strašan niz Phile od čak 17 pobjeda. I ne samo to, Miami je ovom pobjedom izbjegao gotovo bezizlaznu situaciju, jer Sixersi bi s 2-0 i Embiidom koji bi se uskoro trebao vratiti, imali veliku prednost.

''To je u mojem DNK-u. Volim ovu pozornicu'', rekao je Wade, koji je pogodio 11 od 17 šutova, napravio ''show'' u drugoj četvrtini i zaključio četvrtu. S time da je zabio prvih sedam šutova i prestigao Larryja Birda na desetom mjestu najboljih strijelaca u playoffu.

''Vidio sam te trenutke. To je ono što definira Wade'', izjavio je trener Miamija Erik Spoelstra. Kod gostiju je raspoložen bio i Goran Dragić, koji je zabio 20 koševa.

Naš Dario Šarić zabio je 23 koša, dodao devet skokova, tri asistencije, četiri ukradene lopte i jednu blokadu. Međutim, nije imao dobar postotak šuta (8/21) i dovoljno dobru pratnju suigrača da se pobijedi Heat. Osim njega, svakako treba izdvojiti sjajnog Bena Simmonsa, koji je opet flertovao s triple-doubleom, završivši s 24 koša, devet skokova i osam asistencija.

Philadelphia je tako upisala prvi poraz nakon 13. ožujka i utakmice s Indianom, a ovo je bila deseta utakmica zaredom da igra bez Embiida.

U drugoj utakmici igranoj sinoć u NBA-u Golden State Warriorsi povećali su prednost na 2-0 u seriji na četiri pobjede nakon što su sinoć u drugoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije sa 116:101 kod kuće svladali San Antonio Spurse.

Nakon što su na poluvremenu gubili šest koševa, Golden State je u trećoj i u zadnjoj četvrtini nadigrao San Antonio.

Kevin Durant bio je najbolji kod Warriorsa sa 32 koša i šest skokova, dok je Klay Thompson ubacio 31 koš, od čega je pet trica, uz pet asistencija. LaMarcus Aldridge je predvodio Spurse sa 34 koša i 12 skokova. Treća utakmica igra se u srijedu u San Antoniju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider