Košarka
SPORTOVI
Košarka
Veliki talenti

Dva BiH košarkaša na NBA draftu: Jedan dobio pet velikih nagrada, uključujući i ''Jabbara'', drugi prvak Europe

Neizvjesni put u sjeverno-američku košarkašku NBA ligu potražit će i dva košarkaša iz BiH, koji su se prijavili za ovogodišnji draft.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Garza, rođen u Americi, a po majci Bosanac ,koji nastupa za sveučilišnu momčadi Iowe i Njegoš Sikiraš član Fuenlabrade i zlatne kadetske reprezentacije BiH koja je bila prvak Europe, sudjelovat će na draftu.

Najjača košarkaška liga na svijetu NBA objavila je kako će se na ovogodišnjem draftu naći 205 igrača, 163 košarkaša s američkih koledža i ostalih obrazovnih ustanova, te 42 inozemna igrača.

Krilni centar Njegoš Sikiraš, rođen je na Palama kod Sarajeva, igrao je za Stella Azzurru, a i prošle godine je bio prijavljen, ali je odustao od drafta deset dana pred sami izbor.

I veoma talentirani košarkaš bosanskohercegovačkog porijekla, Luka Garza, odlučio se prijaviti za ovogodišnji NBA draft. Iza sebe ima fantastičnu sezonu u NCAA ligi u dresu Iowe, u kojoj je dobio pet velikih nagrada, uključujući i "Karem Abdul-Jabbar" nagradu za najboljeg centra koledž košarke.

''Ova godina je bila onakva kakvu nisam mogao ni zamisliti. Nijednu od nagrada ne bih dobio bez Sveučilišta Iowa, trenera i suigrača. Izbor trenera McCafferyja i Iowe bila je najbolja odluka u mom životu. NBA je bio moj san otkako sam počeo igrati košarku kao dijete i učinit ću sve kako bih ispunio to. Ukoliko se sve završi na tome da još nisam spreman za NBA, opet ću biti uzbuđen što bih se potencijalno mogao vratiti i ponovo zaigrati za svoj sadašnji tim", rekao je Garza, prenose u srijedu mediji u BiH.

On je već bio na širem popisu izbornika BiH Vedrana Bosnića, a ranije se pisalo da ga u svoju reprezentaciju žele i Slovenci . Otac mu je Frank Garza, također bivši sveučilišni igrač, a majka Šejla Muftić, kćerka nekadašnjeg vratara Sarajeva Refika Muftića.

NBA draft je prvotno je bio planiran za 25. lipnja u Brooklynu, ali će taj termin gotovo sigurno biti promijenjen zbog pandemije koronavirusa.
Iz BiH u NBA lig igraju Jusuf Nurkić i Džanan Musa.

gol expired Bivša najbolja na svijetu objavila fotku u badiću i umjesto pohvala dobila ismijavanje divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider