Košarka
SPORTOVI
Košarka
''moramo prepoznati muku''

Legenda srpske košarke okrznula vlast: ''Moramo se organizirati i pomoći Hrvatima nakon potresa''

Poznati crnogorski trener Duško Vujošević pozvao je Srbe da pomognu Hrvatskoj nakon potresa.

Duško Vujošević (Foto: Goran Kovačić/Pixsell)

Reakcije sportaša na razorni potres u Hrvatskoj stizale su jučer cijeli dan. Potres se osjetio u mnogim susjednim zemljama u kojima su mnogi građani također izašli iz svojih domova, no slike iz Petrinje, Siska i ostatka Banije šokirale su i naše susjede.

U Srbiji se medijima obratio i legendarni trener Duško Vujošević, Crnogorac koji je u nekoliko navrata vodio Partizan te brojne reprezentacije s područja bivše države. Prije desetak godina proglašen je najboljim trenerom Europe.

Petar Bočkaj Lijepa gesta zvijezde Osijeka: Petar Bočkaj nudi smještaj unesrećenima u potresu

''Ovaj potres je i po mjerenjima na granici velike prirodne katastrofe i to je velika nevolja koja je snašla narod u Hrvatskoj. Bez obzira na sve naše razmirice, iz ovih ili onih razloga, ne smijemo izgubiti iz vida da su to ljudi s kojima smo toliko godina živjeli u istoj državi i da se od nas očekuje da im se nađemo u zlu koje ih je snašlo. Treba im pomoći, koliko smo u moći. Inače je sad vrijeme testiranja na ovaj COVID i mislim da je trenutak da testiramo i naše herojstvo i da reagiramo ljudski i susjedski. Vidim da je država najavile neke ponude, ali smatram da se pomoć treba dostaviti i bez tih ponuda u smislu da bi bilo dobro organizirati građane koji žele pomoći'', apelirao je Vujošević.

''To bi, između ostalog, bilo dobro i ljekovito za naše odnose koje opterećuje duga i teška mržnja, za koju više nitko nije siguran šta su joj uzroci i čemu vodi. Bez obzira na to što nam je u ovoj situaciji pandemije i nama ovdje teško i što živimo u nekoj vrsti kolektivne shizofrenije u kojoj nam vlast govori kako nikad nismo bolje stajali, a što sa stvarnim stanjem nema veze, mislim da treba smoći snage da se prepozna muka koja je pogodila susjede i da možemo, znamo i trebamo reagirati na pravi način - iskreno i ljudski", zaključio je Vujošević.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati