Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Bilo mi je smiješno''

Ivković otkrio nepoznate detalje o silasku Hrvata s postolja '95.: ''Čuli smo Stojka u svlačionici''

O Eurobasketu u Ateni 1995. godine puno toga je napisano, no Dušan Ivković otkrio je neke nepoznate detalje.

Silazak hrvatskih košarkaša s postolja 1995. (Screenshot YouTube)

Svi se sjećaju da je Jugoslavija na Eurobasketu u Ateni 1995. osvojila zlatnu medalju, a Hrvatska broncu, te da su hrvatski košarkaši u znak prosvjeda zbog srpske agresije na Hrvatsku sišli s postolja kad se dijelilo zlato.

O tome je puno toga i rečeni i zapisano, ali Dušan Ivković u razgovoru za srpski Nedeljnik otkrio je još neke zanimljivosti.

''Poslije rata u Jugoslaviji ja nisam previše održavao kontakte, osim što sam nedavno imao susret s Rađom u Ateni te s Kukočem tijekom prijema u Kuću slavnih i zaista je bilo kao da se nikada nismo ni odvojili. A to Europsko prvenstvo u Ateni bilo je direktno politički dirigirano, rekao je Duda Ivković pa dodao:

''Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: 'Sad je trenutak da napustimo postolje'. Bili su u svlačionici pored nas. Ali ne bi to Stojko rekao bez političkog naputka. Meni je to bilo smiješno. Otkrio je i nepoznati detalj iz te noći u kojoj su on i suigrači slavili zlato.''

''Sjedili smo na šanku hotela, već je bilo pred svitanje... I vidimo mi hrvatsku reprezentaciju kako gotovo na prstima hoda, vjerojatno su rano morali na zrakoplov. I onda im ja viknem: 'Što je, Purgeri, dođite ovamo na piće, zašto se tu šuljate.' Nitko mi se nije ni javio'', prepričao je Ivković.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider