Košarka
SPORTOVI
Košarka
Warriorsi poveli 1-0

Durant ili James: Tko je u prednosti i tko će izaći kao pobjednik u borbi titana?

U novom Triple-doubleu razgovaralo se o velikom NBA finalu, šansama jedne i druge momčadi te tko bi mogao obilježiti posljednju seriju sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi otvorili su NBA finale uvjerljivom pobjedom protiv Clevelanda, a najbolji igrač na terenu bio je sjajni Kevin Durant, koji je od samog starta pokazao da bi mogao igrati prevagu u trećem uzastopnom finalu ove dvije momčadi.

On i LeBron James bit će ključne figure svojih momčadi u finalu koje su mnogi već označili povijesnim. O njihovom matchupu i tome tko bi od njih dvojice mogao postati MVP finala razgovaralo se u 16. izdanju Triple-doublea.

''Jako puno smo kroz postsezonu govorili o LeBronu i ne postoji praktično rekord koji on ne posjeduje ili ugrožava, govorimo o playoffu i to je nešto što ga uvijek stavlja u konverzaciju s najvećima od najvećih. Govorimo o čovjeku koji je u svojoj 14. sezoni s velikom kilometražom i jako puno minuta, no on i dalje dominira i igra fenomenalnu košarku'', izjavio je Lutz te nastavio:

''Ono što mu se još nije desilo u postsezoni je da se mora baviti Kevinom Durantom, a on je čovjek koji ma najviše šanse od svih u ligi kad igra protiv LeBrona i vidjet ćemo koliko će James moći braniti, distribuirati loptu i još zabijati poene, jer oni će sasvim sigurno trebati Cavsima. Ukoliko to uspije kanalizirati i bude imao pomoć svojih suigrača, onda će biti u prednosti. Ali Durant je najbolji strijelac današnjeg NBA-a i u tom smislu možda daje jezičac na vagi svojim Warriorsima.''

Upravo je Durant briljantnom prvom utakmicom povukao Warriorse prema 1-0. Imao je i veliku pomoć u odličnoj šuterskoj večeri Stephena Curryja, ali ono u čemu je Cleveland podbacio je obrana, na koju i upozoravamo cijelu sezonu te slab doprinos klupe. S druge strane, Warriorsi su fenomenalnom momčadskom igrom, ali i obranom koja je dovela do tranzicije razbili aktualne prvake na otvaranju finala.

A hoće li Durant izaći kao pobjednik ili gubitnik, tko će biti MVP finala i koje su sve prednosti i nedostaci obje momčadi gledajte u 16. po redu Triple-doubleu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider