Košarka
SPORTOVI
Košarka
Knicksi opet izvisili

Potpuna ludnica na NBA tržnici: Durant napušta Warriorse, nova supermomčad na Istoku

Vrlo je prometno bilo u NBA-u, koji će od sljedeće sezone biti kudikamo drugačiji.

Galerija Kyrie Irving i Kevin Durant (Foto: AFP) Kevin Durant (Foto: AFP) D\'Angelo Russell slavi pobjedu (Foto: AFP) +2 Ricky Rubio i Donovan Mitchell (Foto: AFP)

NBA tržnica slobodnih igrača počela je možda i najluđim prvim danom u povijesti lige, a najveća vijest zasigurno je odlazak Kevina Duranta iz Golden State Warriorsa.

Durantov novi klub su Brooklyn Netsi, koji su istog dana doveli još i Kyrieja Irvinga, koji je prošle sezone nastupao za Boston Celticse. Tako je u Istočnoj konferenciji stvorena nova supermomčad, ali vjerojatno će u punom sastavu zaigrati tek dogodine jer se očekuje da će Durant propustiti sezonu zbog ozljede.

Njima bi se trebao pridružiti i centar DeAndre Jordan, zbog kojeg su Durant i Irving pristali na nešto manje plaće, javlja Adrian Wojnarowski. Durant će zaraditi 164 milijuna dolara za četiri sezone, dok će Irving u istim razdoblju uprihoditi 141 milijun. Netsi i bez novih zvijezda imaju vrlo dobru momčad koja je ove sezone igrala playoff.

U smjeru suprotnom od Durantova otići će D'Angelo Russell, zvijezda prošlosezonske momčadi Netsa. Mladi 23-godišnji bek minule sezone upisao je prvi All-star nastup, a u Warriorsima će dobiti 117 milijuna dolara za četiri sezone.

Odlazi oslonac šampionskih Warriorsa, Boston doveo sjajnu zamjenu za Irvinga

Doprvaci su istog dana produžili ugovor Klayu Thompsonu, koji će zaraditi 190 milijuna dolara za pet sezona. Momčad će napustiti dugogodišnji oslonac i MVP finala 2015. Andre Iguodala, koji odlazi u Memphis Grizzliese kako bi napravio mjesta pod salary capom za Russella. Warriorsi će za prekaljenog veterana dobiti buduće izbore drafta.

Boston Celticsi nisu dugo bili bez zvijezde na poziciji playmakera nakon Irvingova odlaska. Njihova nova ''jedinica'' postao je Kemba Walker, koji stiže nakon osam sezona u Charlotte Hornetsima.

Bojan Bogdanović i Mario Hezonja (Foto: AFP) Bogdanović i Hezonja mijenjaju klubove: Babo ruši vlastiti rekord i stiže u moćnu momčad divider

Walker je u karijeri na prosjeku od 19,8 koševa po utakmici, ali samo je dvaput igrao playoff u vječno prosječnim Hornetsima. Prošle sezone bio je deseti strijelac NBA-a s 25,6 koševa po utakmici.

Boston je, osim bez Irvinga, ostao bez još jednog bitnog igrača iz prošle sezone. Al Horford, peterostruki All-star igrač, odlazi u Philadelphia 76erse, s kojima je dogovorio četverogodišnji ugovor vrijedan 109 milijuna dolara.

Knicksi opet izvisili

Vrlo je prometno u Philadelphiji – jedna od zvijezda momčadi iz prošle sezone Jimmy Butler na putu je za Miami Heat, koji još mora riješiti određene zavrzlame sa salary capom prije nego što dovede Butlera. Butler je dogovorio četverogodišnji ugovor vrijedan 142 milijuna dolara.

Nimalo neočekivano, najveći gubitnici prvog dana tržnice ispali su New York Knicksi. Očekivala su se velika pojačanja u Madison Square Gardenu, najviše se pisalo o Durantu i Irvingu, koji su završili u susjednom Brooklynu.

Knicksi navodno nisu bili spremni ponuditi maksimalan ugovor Durantu zbog ozljede, pa su na kraju ostali bez superzvijezde. Umjesto toga, doveli su tri igrača koja su razljutila navijače i pokrenula val sprdanja na račun slavnog kluba: Knicksi su dali ukupno 114 milijuna dolara Juliusu Randleu, Taju Gibsonu i Bobbyju Portisu, trojici igrača koja igraju istu poziciju ''četvorke''. 

Novog suigrača dobio je naš Dario Šarić, kojem se u Phoenix Sunsima pridružio španjolski playmaker Ricky Rubio.

Klubove su promijenili i hrvatski košarkaši Bojan Bogdanović i Mario Hezonja. Bogdanović je otišao u Utah Jazz, a Hezonja u Portland Trail Blazerse.

Uskoro bivši Bogdanovićev klub Indiana Pacersi u novu sezonu ući će u novom ruhu: osigurali su usluge Malcolma Brogdona, nekoć rookieja godine iz Milwaukee Bucksa, koji tako ostaju bez bitnog kotačića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider