Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tajna čuvana 18 godina

Draženova majka otkrila nam je zašto je izabrao baš broj 3 u Netsima!

Draženova majka Biserka za GOL.hr ispričala je još jednu zanimljivu priču o svome mlađem sinu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao i svake godine 7. lipnja, od tužne 1993. kada je u prometnoj nesreći na njemačkoj autocesti smrtno stradao Dražen Petrović, njegova majka Biserka gotovo cijeli dan provede uz svog mlađeg sina.

>> Što su Jordan, Kobe, Shaq, Kukoč i drugi rekli o legendarnom kapetanu Petroviću

>> Draženova majka Biserka: Naš šibenski stan postaje muzej!

Na Draženovu vječnom počivalištu na zagrebačkom Mirogoju Biserka – koja je doslovno od jutra do mraka angažirana oko Draženova muzeja u Zagrebu - svih je ovih godina upoznala na stotine Draženovih obožavatelja koji su se došli pokloniti jednom od najvećih europskih košarkaša svih vremena. Neki su joj samo željeli stisnuti ruku, neki samo reći koliko im je Dražen značio, a neki su joj imali hrabrosti i reći 'kako Dražen nije samo njen nego je i naš'.

Dražen je broj 3 u Netsima uzeo zato što je naš šibenski stan u Preradovićevoj ulici na tom broju. Volio je mijenjati brojeve na dresu i taj broj 3 ga je podsjećao na njegov rodni grad

- Biserka Petrović
Posljednjih dana gospođa Biserka angažirana je i oko muzeja koji bi se za Draženov rođendan, 22. listopada, trebao otvoriti u njegovu rodnom Šibeniku.

„Cijeli naš stan od 78 kvadrata u Preradovićevoj 3 bit će svojevrsni muzej. U njemu će biti i netaknuta Draženova soba te odjel našeg zagrebačkog muzeja“, napomenula je Biserka.

No, razgovor je postao zanimljiv kada smo Biserku upitali zašto je Dražen u New Jersey Netsima odabrao baš broj 3 na dresu. Neki su govorili zbog toga što je bio odličan šuter trica, neki da je to ispalo slučajno, a neki da je broj 3 izabrao jer je njegov broj 4 no pravu istinu zna njegova majka:

„Vidite, do danas me to nitko nije pitao. Dražen je broj 3 u Netsima uzeo zato što je naš šibenski stan u Preradovićevoj ulici na tom broju. Volio je mijenjati brojeve na dresu (4 u Šibenki, 10 u Ciboni, 4 u Jugoslaviji i Hrvatskoj, 5 u Realu, 44 u Portlandu, op.a.) i taj broj 3 ga je podsjećao na njegov rodni grad“, rekla nam je Biserka dodavši kako joj je velika želja da jednoga dana na ulasku s autoceste u Šibenik osvane ploča 'Šibenik, rodni grad Dražena Petrovića' kako bi se svi koji prolaze pored 'Krešimirova grada' prisjetili kapetana Dražena…

„Ta ideja može saživjeti tek kada stan-muzej i spomenik ispred Baldekina budu gotovi. Ali otom potom. Imam još ideja jer želim da generacije koje dolaze nikada ne zaborave Dražena“, dodala je Biserka, žena puna energije kao što je bio i Dražen koji nas je napustio u naponu snage kada je imao 28,5 godina.

Život leti kapetane...

„On kao da se žurio nekud, kao da je želio što više toga napraviti. Takav je bio cijeli njegov život od Šibenke pa preko Cibone i Real Madrida do NBA-a. Kao da je osjećao da mora u kratko vrijeme ostaviti dubok trag“, dodala je sa suzama u očima Biserka kojoj je društvo na Mirogoju radio stariji sin Aleksandar koji će ovih dana obaviti zakazanu operaciju glasnica koje su mu, kako nam je rekao, u prilično lošem stanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati