Košarka
SPORTOVI
Košarka
Najgore prošao Knowles

Drastične kazne za košarkaše Splita i Zadra: Pogledajte epilog sramotne tučnjave

Hrvatski košarkaški savez drastično je kaznio košarkaše Splita i Zadra koji su nedavno sudjelovali u tučnjavi za vrijeme utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povjerenik za natjecanje HT Premijer lige za košarkaše Dražen Jendriš u utorak je donio odluku o kaznama kako klubovima Splitu i Zadru tako i igračima Prestonu Knowlesu, Pavlu Marčinkoviću i Mati Kalajdžiću, koji su sudjelovali u fizičkom obračunu tijekom njihova međusobnog susreta 19. kola igranog u nedjelju Splitu.

Igrač Zadra Prestona Knowlesa je zbog fizičkog napada na igrača Pavlu Marčinkovića i Matu Kalajžića kažnjen je sa sedam utakmica neigranja, dok su igrači Splita Pavle Marčinković i Mate Kalajdžić zbog fizičkog napada na Prestona Knowlesa kažnjeni s pet, odnosno dvije utakmice neigranja.

Oba kluba kažnjena su financiji, svaki sa po 50.000 kuna.

"Temeljito analizirajući snimku događaja, a nakon prikupljenih svih dokaza, činjenica i informacija te uzimajući u obzir sve okolnosti slučaja, prijašnja ponašanja i nekažnjavanja igrača, ponašanje igrača tijekom incidenta te posljedice fizičkoga obračuna koje nisu rezultirale tjelesnim ozljedama, donesena je odluka o sankciji kako bi se postigla svrha generalne i specijalne prevencije i represije prema igračima koji su inicirali navedena događanja. Ovim putem također izražavamo žaljenje zbog predmetnog incidenta te se nadamo kako se takve i slične situacije više neće događati na košarkaškim terenima. Košarka i sport općenito trebaju se temeljiti na načelima sportskog ponašanja i 'fair playa' bez upotrebe fizičke sile ili bilo kakvih drugih oblika neprimjerenih ponašanja", stoji u priopćenju.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider