Košarka
SPORTOVI
Košarka
Makljaža ispred dvorane

VIDEO/FOTO Dramatične scene kod Cibone, Bad Blue Boysi se potukli s policijom

Tučnjava na utakmici doigravanja između Dinama i Bosca za ulazak u HT Premijeru ligu.

Večeras se u Ciboni igrala treća utakmica doigravanja za ulazak u HT Premijer ligu između košarkaša Dinama i Bosca. Slavili su dinamovci nakon produžetaka sa 79-78 i tako osigurali povijesni plasman u elitni razred hrvatske košarke.

Nažalost, došlo je do nemilih scena, i to već tijekom utakmice. Na utakmici se okupio veliki broj Bad Blue Boysa, a iz sada nepoznatih razloga došlo je do sukoba s policijom.

Sukob se nastavio ispred dvorane, a na intervenciju je stigao veliki broj policajaca. Navodno je bačen i suzavac. Policija je kasnije izvijestila da je privedeno devet osoba te da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Ušić odveo Dinamo u Premijer ligu

U prvoj je utakmici slavio Dinamo na domaćem terenu sa 77-62, a potom je Bosco uzvratio sa 73-56 izjednačivši na 1-1.

U odlučujućoj, trećoj utakmici gledali smo pravu dramu koja je razriješena tek nakon produžetaka. Pobjedničke koševe sedam sekundi prije kraja postigao je David Ušić. Pod košem za 78-78, te iz dodatnog slobodnog bacanja za 79-78.

Dinamo je poveo 7-2, no četiri minute prije kraja četvrtine Bosco je okrenuo rezultat u prednost 12-11, da bi taj period igre dobio sa 19-15. U drugoj četvrtini momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a na poluvremenu je bilo 34-31 za goste.

U trećoj dionici Dinamo je zaigrao daleko bolje i taj je period igre dobio sa 26-17 i u zadnju četvrtinu ušao sa +6 (57-51). Sedam minuta prije kraja Bosco je izjednačio (59-59), Dinamo ponovo bježi na +6 (67-61), da bi gosti dvije minute prije kraja poravnali na 69-69, a zatim i poveli 71-69.

Hrvoje Garafolić je minutu prije kraja izjednačio na 71-71 i premda su oba kluba imala priliku za pobjedu susret je otišao u produžetak.

Dramatični rasplet u Ciboni

U dodatnom periodu Dinamo je proveo 74-71, no Bosco serijom 7-0 dolazi do +4 (78-74). Dinamo je uspio sedam sekundi prije kraja Ušićevim košem izjednačiti na 78-78, da bi potom realizirao dodatno slobodno bacanje za +1. Bosco je imao sedam sekundi za pobjedu, no prvo je promašio Luka Katura, a potom i Ante Smolić.

Dinamo su do pobjede predvodili Hrvoje Garafolić sa 25 koševa i devet skokova, Josip Škara je dodao 13, a David Ušić 12 koševa. Kod Bosca su najefikasniji bili Luka Katura sa 17, te Petar Babić i Ante Smolić sa po 15 koševa.

Za poraženi sastav još uvijek postoji nada za plasman u elitno natjecanje hrvatske košarke. Bosco će za posljednje mjesto igrati protiv 11. momčadi aktualne sezone, sa Sonik Puntamikom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider