Košarka
SPORTOVI
Košarka
Veliki preokret Hornetsa

Odlična utakmica Bendera, ali njegovi Sunsi prosuli 21 koš razlike

Charlotte Hornetsi sinoć su sa 115-110 pobijedili Phoenix Sunse nakon što su nadoknadili zaostatak od čak 21 koš, a Dragan Bender je odigrao odličnu utakmicu za poraženu momčad.

Dragan Bender (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bender je u 26 minuta zabio 18 koševa sa šutom iz igre 7/9 i trice 4/6 te je tome dodao pet skokova i jednu asistenciju.

Charlottea je uspjela nadoknaditi zaostatak od 21 koš i zahvaljujući Nicolasu Batumu koji je zabio 22 koša te Dwightu Howardu i Kembi Walkeru koji su svaki ubacili po 18 koševa i stići na kraju do pobjede, treće zaredom.

Kod Sunsa najbolji je bio Josh Jackson s 23 poena, dok je TJ Warren dodao 21. Devin Booker je također ubacio 18 koševa.

Bender je zabio tricu kojom su Sunsi stekli vodstvo od 78-57 četiri minute nakon početka treće četvrtine prije nego su Hornetsi preuzeli kontrolu nad utakmicom. Walker je u trećoj četvrtini zabio 13 koševa za Hornetse koji su se približili na osam razlike do kraj tog dijela utakmice. U zadnjoj četvrtini Cody Zeller zabija koš uz dodatno slobodno bacanje za vodstvo od 106-96 sedam minuta prije kraja nakon serije Hornetsa od 20-2. Nakon toga Sunsi su se približili na najviše pet koševa.

U najnajpetijoj utakmici sinoć, Boston, vodeća momčad Istočne konferencije, svladala je Portland sa 97-96 zahvaljujući trici Ala Horforda u zadnjoj sekundi.

Ova pobjeda, četvrta u nizu bez njihovog najboljeg igrača Kyriea Irvinga, učvrstila je Celticse na prvom mjestu Istoka sa 39 pobjeda i 15 poraza ispred Toronto Raptorsa koji su sa 101-86 bili bolji od Memphis Grizzliesa.

Damian Lillard je zabio osam zadnjih koševa za Trail Blazerse, od čega tri u zadnjih sedam sekundi za vodstvo Portlanda od 96-95. No tada koš za pobjedu Bostona pogađa Horford unatoč obrani Al-Farouqa Aminua.

Horford je utakmicu završio sa 22 pogotka i 10 skokova, Jayson Tatum sa 17 koševa.

Kod Blazersa najbolji je bio CJ McCollum s 22 poena, dok je Lillard dodao 21.

Los Angeles Lakersi su iznenadili Oklahoma City Thunder sa 108-104 unatoč 36 koševa Russella Westbrooka. Ivica Zubac nije ulazio u igru za Lakerse kod kojih je najučinkovitiji bio Brook Lopez s 20 koševa.

Thunder je s 30 pobjeda i 24 poraza peta momčad Zapadne konferencije, dok su Lakersi 11. s omjerom pobjeda i poraza 21 31.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider