Košarka
SPORTOVI
Košarka
poslao ga po ćevape

Dončićeva partija karijere i potez koji je postao hit na društvenim mrežama!

Luka Dončić ubacio je Spursima 31 poen, što je njegov najbolji učinak u rookie sezoni.

Luka Dončić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Slovenski košarkaš Luka Dončić pravda svoj visoki izbor na NBA draftu (3. pick prve runde) i predvodi Dallas Maverickse u svojoj rookie sezoni. Noćas je na gostovanju kod San Antonio Spursa Dončić zamalo bio heroj Mavsa, no superiskusni košarkaši iz Teksasa izvukli su se nakon produžetka.

Dončić je na parketu proveo 39 minuta i u tom je periodu ubacio 31 poen te upisao osam skokova, četiri asistencije te po jednu ukradenu loptu i blokadu. Iz igre je šutirao 11-18 (4-6 za tricu), te 5-6 s linije slobodnog bacanja.

Posebno će upamćena ostati finta koju je prodao razigravaču San Antonija Pattyju Millsu, koji je "poletio" u pogrešnom smjeru, što je omogućilo Luki da lagano poentira.

Dončićeva košarka čini se vrlo jednostavnom, čak i pomalo usporenom, ali nakon prvih sedam utakmica u svojoj premijernoj sezoni brojke ne lažu. Luka u prosjeku igra 35,7 minuta te postiže 20,4 poena, od čega 2,7 trica, a ostvaruje učinak od 6,4 skoka, četiri asistencije i jedne ukradene lopte.

Samo za usporedbu, prvi pick ovogodišnjeg NBA drafta Deandre Ayton na prosjeku je od 17,5 poena, 10 skokova, 3,8 asistencija te 0,7 ukradenih lopti i blokada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider