Košarka
SPORTOVI
Košarka
MAJSTOR

VIDEO Dončićev show u NBA ligi: Ovako je zabio tricu za pobjedu

Iduće dvije utakmice serije igraju se u Dallasu, a treća je na rasporedu u nedjelju.

Luka Dončić (Foto: Profimedia)

Dallas Mavericks su sinoć u Minneapolisu u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije sa 109-108 pobijedili Minnesota Timberwolvese i poveli s 2-0 u seriji, a pobjedu im je osigurao Luka Dončić koji je zabio tricu 3,8 sekundi prije kraja.

Dončić je utakmicu završio s triple-double učinkom, petim u doigravanju, od 32 poena, 10 skokova i 13 asistencija. Kyrie Irving je dodao 20 koševa, a Daniel Gafford 16.

Naz Reid predvodio je Timberwolvese s 23 poena, ali je promašio svoj posljednji pokušaj za tricu na zvuk sirene za kraj.

Anthony Edwards je ubacio 21 koš uz pet skokova i sedam asistencija, a Mike Conley dao je 18 poena.

Mavericksi su krajem druge četvrtine stigli zaostatak od 18 koševa, a sredinom treće četvrtine i dalje su gubili 16 poena.

U zadnjoj četvrtini u zadnjih 11 minuta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu koje je iznosilo najviše tri poena sve dok Edwards nije pogodio dva slobodna bacanja za prednost od 108-103 minutu i pol prije kraja, a onda je Dallas napravio svoju posljednju seriju.

Irving je zabio tricu minutu i pet sekundi prije kraja. Nakon toga su Jaden McDaniels i Edwards imali izgubljene lopte u sljedeća dva posjeda Minnesote prije Dončićevog pogotka za pobjedu.

Iduće dvije utakmice serije igraju se u Dallasu, a treća je na rasporedu u nedjelju.

Video pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider