Košarka
SPORTOVI
Košarka
ČUDESNI SLOVENAC

Dončić srušio rekord Abdul-Jabbara: Dallas vratio sve na početak protiv Zupca

Zanimljiva večer u NBA ligi. Dallas je došao do 1:1, a Boston do 2:0 u seriji doigravanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sinoć su u NBA ligi odigrane dvije utakmice doigravanja. Boston Celticsi slavili su protiv Philadelphije 128:101, a Los Angeles Clippersi izgubili su od Dallasa 114:127.

Boston je lošije ušao u prvu četvrtinu koju je izgubio sa 27:33, ali u sljedeće tri Celticsi su ubacili u brzinu više i zasluženo pobijedili te došli do 2:0 u seriji na četiri pobjede.

gol expired Perišić postao 19. hrvatski nogometaš u finalu Lige prvaka: Devetu godinu zaredom imamo predstavnika u finalu divider

Najzaslužniji za pobjedu Bostona bio je Jayson Tatum koji je za 31 minutu u igri upisao 33 poena, dodao pet skokova te isti broj asistencija. Prvo ime poražene momčadi očekivano je bio Joel Embiid koji je za 34 minute postigao 34 poena, uz deset skokova, a upisao je i tri asistencije.

Dončić srušio nevjerojatan rekord

Dallas je došao do 1:1 u seriji doigravanja. Momčad sjajnog Luke Dončića bila je bolja kroz cijelu utakmicu, čak i bez Dončića koji je bio na klupi u nekim bitnim trenutcima igre zbog osobnih pogrešaka. Slovenski reprezentativac je za 28 minuta ubacio isti broj poena, došao je do osam skokova i sedam asistencija i naravno po tko zna koji put bio najbolji strijelac svoje momčadi.

Čudesni Slovenac skinuo je rekord velikog Abdul-Jabbara. Postavio je novi NBA rekord. Sa 70 koševa postao je najbolji strijelac NBA lige u prve dvije utakmice doigravanja. Utakmicu prije Dončić je postavio još jedan rekord, s 42 koša na debitantskoj utakmici u doigravanju, to nikome prije nije uspjelo.

Prvo ime Clippersa bio je Leonard s 35 poena, deset skokova i dvije asistencije. Ivica Zubac kao starter igrao je 18 minuta uz skroman učinak, hrvatski centar imao je tri poena i četiri skoka.

U jučerašnjem programu košarkaši Toronta ostvarili su i drugu pobjedu u prvom kolu doigravanja za NBA prvaka svladavši u srijedu u Orlandu momčad Brooklyna sa 104:99 te branitelji naslova u seriji na četiri pobjede vode s 2:0.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider