Košarka
SPORTOVI
Košarka
TO ĆE SE USKORO DOGODITI

Dirk Nowitzki otkrio što se mora dogoditi da Jordana prestane smatrati najvećim

Puno je onih koji i dalje Michaela Jordana smatraju najboljim i najvećim košarkašem svih vremena.

Dirk Nowitzki (Foto: Afp)

Michael Jordan ili LeBron James? Debata je to po pitanju najvećeg i najboljeg košarkaša svih vremena, koja će vjerojatno postati još i žešća kad za koju godinu James odluči napisati posljednje retke svoje karijere.

Iako je riječ o dva različita razdoblja košarke, malo je onh košarkaških fanova koji su zbog toga suzdržani. Većina ima svoje mišljenje po pitanje toga tko je bolji, a većina njih isto tako i argumente koje su spremni vrlo čvrsto braniti.

Dirk smatra Jordana najvećim, ali...

Jedan od onih s argumentima je i Dirk Nowitzki, vjerojatno najbolji europski košarkaš svih vremena, koji ne skriva koliko obožava Jordana te zašto ga smatra najboljim.

No, postoji nešto što bi se moglo dogoditi, a za što kaže da bi moralo dovesti do toga da promijeni svoje mišljenje te da najboljim krene smatrati Jamesa.

"Nevjerojatno je da LeBron još uvijek može igrati na ovom nivou. Sretan sam zbog njega. Uvijek kažem da je Michael Jordan najveći svih vremena, ali prestigne li LeBron Kareema Abdula Jabbara po broju postignutih poena u karijeri, mislim da ću ostati bez argumenata za Michaela.

Zvali su ga kraljem već s 15, a kad vidimo što je napravio, koliko dugo traje i što se dogodilo sa svim zajednicama gdje je igrao, on je jedan poseban sportaš. Cijenim što ga mogu gledati na nivou na kojem još uvijek igra", rekao je Dirk o LeBronu u razgovoru za ESPN.

LeBron će to napraviti već ovog proljeća

Jabbar je u karijeri postigao 38387 poena u 1560 utakmica regularne sezone. LeBron je trenutno na 37758 iz 1391 utakmice.

Ove sezone LeBron postiže u prosjeku 27.8 poena, što bi značilo da će mu, zadrži li taj prosjek, trebati još samo 23 utakmice. Ove sezone Lakersima je preostalo još 49.

Dakle, sve je jasno, uskoro će i Dirk promijeniti svoje mišljenje. No, sumnjamo da će se tako lako mijenjati ostalih članovima "Tima Jordan". Vjerojatno ste ih upoznali veliki broj i znate koliko su uglavnom čvrsti po toj temi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider