Košarka
SPORTOVI
Košarka
"nema straha za našu košarku"

Dino Rađa ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: "Još mi se sve čini nestvarno"

Dino Rađa otkrio je što za njega znači ulazak u košarkašku Kuću slavnih.

Dino Rađa u Dnevniku Nove TV

Tjedan dana nakon što je postao četvrti Hrvat u košarkaškoj Kući slavnih, Dino Rađa razgovarao je s reporterom Dnevnika Nove TV Milanom Stjeljom. Što za njega znači to priznanje, kako gleda na aktualno stanje u hrvatskoj košarci i što je potrebno napraviti da bi se Hrvatska vratila u sami vrh otkrio je u Dnevniku Nove TV.

* Jesu li vam se slegnuli dojmovi?

"Nekako mi je sve djelovalo nestvarno. Kad sam došao u tu dvoranu i vidio slike svih ljudi, Dražena, Kreše, Novosela, Sabonisa i sve druge koji su obilježili svjetsku košarku, jednostavno tada nisam imao osjećaj realnosti. Treba mi prvo vremena da se naspavam nakon svih obaveza", rekao je u šali Dino Rađa.

* Gdje ste spremili sako, prsten i pehar koji ste dobili na primanju u Kuću slavnih?

"Stoji mi u kući na stalaži. To je sve što imam jer sam sve ostalo ostavio Muzeju grada Splita. Što se tiče trofeja sam gol golcat. Ovo mi je sve što mi je ostalo".

* U emotivnom govoru spomenuli ste mnoga imena, a Tonija Kukoča nazvali ste košarkaškom srodnom dušom. Očekujete li i njega uskoro u tom društvu?

Dino Rađa u Kući slavnih (Foto: AFP) Dino Rađa u Kući slavnih (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Naravno. Tu nema nikakve dileme. Ja bih volio da smo zajendo ušli. Toni i Dino su bili tandem koji je obilježio europsku i svjetsku košarku. No pravila su takva. Nadam se da će već dogodine biti tamo".

* Samo devetorica europskih košarkaša nalazi se u Naismithovoj Kući slavnih, od čega u četvorica Hrvati. To je svakako dobra promocija naše košarke?

"Sigurno. Znači da smo radili nešto dobro i da se mlađi mogu ugledati u nas. Sva smo trojica bili veliki radnici uz sav talent koji smo imali".

* Što naša košarka mora napraviti da bi se približila najvišim razinama?

"Treba pošteno raditi. Nema profesora Baltazara ovdje da napravi čarobni napitak. Treba dugoročno krvavo raditi, a neki rezultati su se vidjeli već ovog ljeta. Imamo u svim generacijama ponekog igrača koji su na dobrom putu i samo treba nastaviti raditi. Bitno je da te mlade dečke ništa ne skrene s puta".

Dino Rađa (Screenshot Facebook) Dino Rađa (Screenshot Facebook)

* Hrvatska seniorska reprezentacija nalazi se barem rezultatski u problemima i potrebne su joj dvije pobjede protiv Litve i Poljske.

"Ne treba predaleko gledati. Prije dvije utakmice smo bili "klinički mrtvi", a sada smo u situaciji da ovisimo sami o sebi. Treba pokušati dobiti Litvu pa ćemo dalje razmišljati. Idemo jednu po jednu utakmicu".

* Bojanu Bogdanoviću nedostaje svega četiri koša da vas pretekne na ljestvici najboljeg strijelca svih vremena u reprezentaciji. Je li vam žao?

"Rekordi su tu da se ruše. Drago mi je da je to Babo. Želim mu da to napravi već u prvoj minuti".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider