Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovo nitko nije očekivao

Svi su ga otpisali, a on je odigrao partiju karijere, zabio za pobjedu i završio u suzama

Priča dana u NBA-u je Derrick Rose, koji je podsjetio koliko je dobar mogao biti da ga nisu usporile ozljede.

Derrick Rose (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Minnesota Timberwolvesi kod kuće su sa 128:125 pobijedili Utah Jazz, a svoju večer imao je Derrick Rose koji je utakmicu završio s 50 koševa.

Za 30-godišnjeg Rosea to je učinak karijere koju su obilježile brojne ozljede od 2011. kada je postao najmlađi MVP u povijesti NBA-a s tek 22 godine. U drugom poluvremenu zabio je 34 koša, uključujući i koš 30 sekundi prije kraja koji je Minnesoti osigurao vodstvo i pobjedu. Nakon utakmice slomile su ga emocije pa je parket napustio u suzama.

Jae Crowder i Joe Ingles su svaki promašili pokušaj trice koji je Utahu mogao donijeti izjednačenje. Donovan Mitchell je zabio 26, a Rudy Gobert 22 za Utah.

Golden State Warriorsi upisali su sedmu pobjedu od početka sezone: sa 131:121 su kod kuće svladali New Orleans Pelicanse. Stephen Curry je bio najbolji strijelac s 37 koševa, Kevin Durant je dodao 24. Najbolji u redovima New Orleansa su bili Jrue Holiday s 28 koševa i Nikola Mirotić s 26.

Jokić skoro do triple-doublea

Pobjednika između Denver Nuggetsa i Chicago Bullsa odlučili su produžeci, a sa 108:107 su na kraju slavili Nuggetsi. Paul Millsap je polaganjem 0,1 sekundu prije kraja produžetka osigurao pobjedu Denveru, šestu u sedam utakmica ove sezone.

Nikola Jokić je bio najučinkovitiji igrač Nuggetsa s 22 koša, 12 skokova i devet asistencija. Millsap je dodao 19 koševa i šest skokova. Chicago je predvodio Zach LaVine s 28 koševa.

Brooklyn Netsi su također slavili nakon produžetaka, oni su sa 120:119 bili bolji od Detroit Pistonsa. Spencer Dinwiddie je zabio svih svojih 25 koševa nakon prvog poluvremena, uključujući i odlučujuću tricu 7,1 sekundi prije kraja produžetka. Joe Harris je ubacio 23 koša za Netse, a Blake Griffin 25 za Pistonse.

Hezonja skroman, Bogdanović solidan

U okršaju New York Knicksa Marija Hezonje i Indiana Pacersa Bojana Bogdanovića u Madison Square Gardenu slavila je gostujuća momčad sa 107:101.

Hezonja je za domaću momčad odigrao 12 minuta i zabio skromna tri koša uz šut iz igre 1/5, a trice 0/3, te tome dodao sedam skokova. Bogdanović je imao bolji učinak, on je u 31 minutu za Pacerse zabio 10 koševa (šut iz igre 4/8, trice 1/3) uz tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Najzaslužniji za pobjedu Pacersa bio je Victor Oladipo koji ih je doveo u vodstvo 2:43 minute prije kraja zakucavanjem, a onda u zadnjih 90 sekundi zabio dvije trice. Domantas Sabonis je bio najučinkovitiji igrač Pacersa sa30 koševa, a Oladipo je dodao 24. Knickse je predvodio Tim Hardaway Jr. s 37 koševa.

Los Angeles Lakersi su sa 114:113 pobijedili gostujuće Dallas Maverickse, a LeBron James je pogodio slobodno bacanje za pobjedu 2,1 sekunde prije kraja.

Mavericksi su izjednačili nakon što su gubili s 19 koševa u trećoj četvrtini. Nakon što je James pogodio jedno slobodno bacanje čime je obnovio vodstvo Los Angelesa, J.J. Barea je promašio tricu za Dallas sa sirenom za kraj. James je utakmicu završio s 29 koševa za Lakerse, a najbolji kod Mavericksa bio je Wesley Matthews s 21 poenom. Ivica Zubac nije ulazio u igru za Lakerse.

San Antonio Spursi su sa 120:90 razbili Phoenix Sunse, a DeMar DeRozan i LaMarcus Aldridge su zabili 25, odnosno 24 koša za pobjedu. TJ Warren je predvodio Sunse, kojima je ovo šesti poraz, s 21 košem. Hrvatski reprezentativac Dragan Bender je u tri minute na terenu zabio dva koša (šut iz igre 1/1) i upisao jedan skok.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider