Košarka
SPORTOVI
Košarka
Malo se podigao

Šarić otkrio kako se snašao u Minnesoti i prokomentirao svoj učinak: ''I ja sam čovjek na kraju''

Dario Šarić odigrao je još jednu skromnu utakmicu u dresu Minnesote. Doduše, malo je podigao šut za tri poena, ali ukupna minutaža se puno ne mijenja.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Minnesota Timberwolvesi su sa 121:104 bili bolji od Charlotte Hornetsa, a Šarić je odigrao 21 minutu i u tom je vremenu zabio osam koševa (šut iz igre 3/8, trice 2/3) i dodao sedam skokova te jednu asistenciju.

Od dolaska u Minnesotu Šarić je odigrao ukupno 11 utakmica, sve s klupe. Trenutno je na prosjeku od 10,2 poena, 5,4 skokova i jedne asistencije u dresu Wolvesa. Sve najmanje brojke u njegovoj dosadašnjoj NBA karijeri. Nešto čemu se sigurno nije nadao…

''I ja sam čovjek na kraju. Kada promašim tri zaredom počnem se brinuti što ne valja, ali moram nastaviti igrati. Bilo to s maksimalnim učinkom ili nula od pet. To je jedini mentalitet s kojim možeš tu igrati ako želiš nekamo stići i ako ti je stalo. Inače padaš duboko'', rekao je Dario Šarić, a prenosi Sportklub.

''Shvatili smo u svlačionici kada nam se trener obratio, kako nam je obrana loša i ima puno rupa. Teško je igrati na takav način, trebalo nam je više energije. Trebao nam je jedan posto više. U drugom poluvremenu smo počeli bolje igrati obranu, a kada bolje igraš obranu dečki imaju i u napadu bolje šanse i odmah je zabavnije'', otkrio je bivši igrač Sixersa nakon utakmice protiv Charlotte.

Šarić je prokomentirao i svoj učinak u NBA ligi.

"Naravno, možda drugi igrači to ne rade. Nekad si mislim 'ajde čovječe samo jedan koš'. Radim na tome da pucam bez opterećenja hoću li i trebam li pogoditi, nego da pucam samo zbog tog šuta i te lopte. Skokovi su jako bitni u novoj eri košarke. Ako nemaš skokova u napadu jako je teško igrati'', rekao je Šibenčanin te nadodao:

''Kad imaš skokove u napadu, lakše je stvoriti prilike i zabiti koš. Smatram da ja to donosimo iz Philadelphie, jer to je klub s najvećim brojem skokova u NBA ligi prošle sezone. Mi smo došli sa 6,7 skokova u napadu i naravno da je tako lakše igrati i da su bolji rezultati odmah", zaključio je Šarić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider