Košarka
SPORTOVI
Košarka
Podijelio najranija sjećanja

Dario Šarić održao jednodnevnu košarkašku kliniku za mlade nade košarke

Dario Šarić u srijedu je u košarkaškoj dvorani Krešimira Ćosića održao kliniku za mlade nade košarke. Na toj jednodnevnoj radionici Dario je s mladim košarkašima podijelio najranija sjećanja vezana za košarku, ali i priču o putovanju od prvih košarkaških koraka pa sve do NBA lige.

Dario Šarić s maldim košarkaškim nadama (Red Bull)

Uzeti loptu u ruke i pokušati kontrolirati smjer kojim putuje kroz zrak: Dariju Šariću ovo se činilo prirodno još od najranijih dana. Majka bi mu dobacila loptu, a on ju nikad nije udario nogom, već bi ju uhvatio objema rukama i vraćao – sjećanje je kojim je Dario Šarić otvorio košarkašku kliniku za mlade održanu u srijedu 18. srpnja 2018. u košarkaškoj dvorani Krešimira Ćosića u Zadru.

Dario je na ovoj jednodnevnoj radionici s mladim košarkašima podijelio najranija sjećanja koja ga vežu za košarku, ali i svoju priču o putovanju od prvih košarkaških koraka do NBA lige. Ispričao je što je najviše utjecalo na njegov napredak, spremno je odgovarao na pitanja o tome što ga motivira i inspirira, kako trenira, što jede i koliko mu u životu znači podrška obitelji.

''Stvarno mi je drago što mogu sudjelovati u ovakvim događajima i aktivno radim takve stvari za Philadelphiju s njihovom djecom. U suradnji s Red Bullom, mojim sponzorom, organizirali smo jednodnevnu kliniku koja je trajala dobra tri sata jer smo imali stvarno kvalitetne govornike. Klinika je ispunila sva moja očekivanja. Pokušao sam djeci izmamiti osmijeh na lice, pokušao sam im dati dobronamjeran savjet i usmjeriti ih u životu koliko god mogu u ovih nekoliko sati. Došao sam im pomoći sa savjetom kako da organiziraju i usklade školu i sportske obveze. Današnja poruka svima njima bila bi da imaju vjere u sebe jer su posebni svatko na svoj način i mogu uspjeti u onom što žele. Netko je malo više talentiran, netko manje, ali svakako mogu uspjeti u svojim naumima'', komentirao je Dario nakon odrađene klinike.

Njegov košarkaški uspon komentirali su i mentalna trenerica Ana Kotzmuth, mentalni trener Igor Čerenšek, trener kadeta KK-a Zadar Marko Selin, kondicijski trener KK-a Zadar Jurica Šango i košarkaška trenerica ŽKK-a Zadar Marija Mazija, koji su prisutnima dali i dodatne vrijedne savjete kako uskladiti obveze, kako se nositi s mentalnim izazovima i kako uspjeti u profesionalnom sportu.

Da je važno da se ovakve radionice održavaju u većem broju, složili su se svi prisutni – i govornici i mladi košarkaši. Na pitanje zašto je to važno magistar psihologije Igor Čerenšek odgovorio je:

''U Hrvatskoj postoji puno radionica na kojima stručnjaci govore o tome što je dobro ili loše u smislu treninga. No nažalost, malo je ovakvih stvari gdje sudjeluju i stručnjaci, ali i sportaš koji je zapravo pravi primjer i može potvrditi sve to što stručnjaci govore. Zbog takve kombinacije, ovo je bilo idealno!''

Važnost ovakvih radionica komentirao je i Jurica Šango:

''Ovo je inspirativno. Ne trebam govoriti koliko jedna ovakva situacija može pokrenuti mladog čovjeka, može mu pokazati da se može. Dario stvarno nije imalo lak put i naveo sam u panelu primjer kako je Dario sa 16 godina, osim što je bio natprosječno visok, bio sasvim prosječan u svojim sposobnostima. Mislim da su mnogi u tome prepoznali sebe i shvatili da puno toga mogu postići sa svojim radom.''

Nakon panela slijedilo je zagrijavanje i trening, a sve to da bi se vesela košarkaška ekipa na kraju okupila i pokušala pobijediti Darija u bacanju trica te primijenila naučeno u odmjeravanju vještina. Nakon završetka radionice Dario je potpisao majice i dresove te se fotografirao s fanovima koji nisu skidali osmijeh s lica.

Nadamo se da je Dario inspirirao i potaknuo neke od njih da ostvare svoje snove i jednog dana zaigraju u NBA ligi. A možda i da za koju godinu sudjeluju u nekoj budućoj košarkaškoj klinici i ispričaju kako je upravo jedna takva bila presudna za njihov uspjeh.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider