Košarka
SPORTOVI
Košarka
Peta pobjeda zaredom

Sjajni Šarić odigrao utakmicu sezone, a Sixersi stigli do podviga koji su čekali 12 godina

Dario Šarić predvodio je Philadelphiju do pete uzastopne pobjede i prvog takvog niza u više od pet sezona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić odigrao je utakmicu sezone u NBA-u. U pobjedi protiv Utahe 104:97 postigao je 25 koševa (trice 5/9) i uhvatio deset skokova te je bio najbolji strijelac svoje momčadi. Treba spomenuti kako je Philadelphia odmarala prvog startnog centra Joela Embiida, ali to ne umanjuje činjenicu kako je Šarić sjajno iskoristio veći broj lopti i to protiv jedne od najboljih obrambenih momčadi lige.

Osjetio sam da bi ovo mogla biti moja večer", izjavio je Dario Šarić.

Peta pobjeda zaredom najveći je niz Philadelphije još od sezone 2011./12. i nagovještaj kako je ova momčad konačno zrela za doigravanje. Samo da ih zaobiđu ozljede.

''Budući da je pobjeda na tako teškom gostovanju, to je čini još posebnijom. Ti dečki su zaslužili to'', rekao je trener Sixersa Brett Brown te pohvalio Šarića:

"Dario je vjerojatno bio najkorisniji igrač večeri. Čini mi se da je njegovo samopouzdanje sada naraslo do one razine na kojoj je bilo prošle sezone. Omiljen je u svlačionici, jer je odličan suigrač. Srčan je i doista, doista ima izražen natjecateljski karakter.''

"Znam da moram ostati fokusiran cijelu utakmicu, pokušati misliti na ono što mi je trener rekao, držati se dogovorenih akcija i tražiti način kako iz moje pozicije doći do koševa", rekao je Šarić.

Philadelphia je prelomila utakmicu velikom serijom 21:7 na startu treće četvrtine i otišla na 67:51, a posebno se istaknuo J.J. Redick, koji je ubacio osam poena zaredom. Redick je završio utakmicu s 20 poena, a Ben Simmons imao još jednu svestranu večer sa 16 poena, 13 skokova i šest asistencija.

Ne samo da su Sixersi došli do velike pobjede na gostovanju, već su pronašli odgovor svaki put kad se Utah pokušala vratiti u utakmicu. Prva je to pobjeda Philadelphije u Salt Lake Cityju od 2005. godine.

''To pokazuje puno o našoj momčadi. Igramo puno staloženije nego prije pokušavajući raditi što manje pogrešaka i voditi brigu o lopti. I znamo stati, promijeniti ritam'', rekao je Simmons.

Utah, koja je izgubila tri utakmice zaredom, nije učinila ništa posebno izuzev druge četvrtine nakon što je poslije prvih 12 minuta zaostajala već 11 razlike. Rodney Hood bio je najbolji strijelac Jazza s 19 poena, dok je Rudy Gobert dodao 16 poena i 15 skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider