Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Sixersi mogu u playoff''

Šarić progovorio: Svatko ima nešto za reći, no bolji sam od onog što sam pokazao

Nakon što se slegla prašina oko Eurobasketa, Dario Šarić progovorio je o tome što je krenulo loše po Hrvatsku i što očekuje od nove sezone u Philadelphiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč tome što je Hrvatska otišla na Eurobasket s visokim ambicijama i snovima o medalji, doživjela je težak i razočaravajući poraz od Rusije u osmini finala.

''Teško je razgovarati o tome. Izgubili smo od bolje momčadi. Nismo pokazali karakter, a ponekad je to tako jednostavno. Svatko ima nešto za reći o meni, neki komentari su pozitivni, a drugi su negativni. Na to se na obazirem. Bolji sam od onoga što sam pokazao u utakmici protiv Rusije'', izjavio je Dario Šarić za Eurohoops za vrijeme boravka na oproštaju Dušana Ivkovića.

Ivković je imao oproštajnu utakmicu u Pireju, gdje je postao prvi trener koji je dobio nagradu ''Legenda Eurolige'', a Šarić je igrao za momčad njegovih bivših igrača protiv Olympiacosa. Naime, Šarić je prije odlaska u NBA proveo dvije godine kod Ivkovića u Efesu.

''Ivković mi mnogo znači. Puno mi je pomogao u karijeri. Pokazao mi je što je prava košarka, euroligaška košarka. On mi je kao košarkaški otac. Mislim da sam dio toga što me naučio pokazao prošle sezone u Sixersima'', rekao je Šarić.

Hrvatski reprezentativac prošle je sezone zaslužio nagradu za rookieja godine u NBA-u, no to se nije dogodilo.

''Kada se međusobno poštujete lakše je postići uspjeh i igrati kao momčad. To vidim u Philadelphiji. Imamo dobru kemiju i često se međusobno šalimo. U NBA-u nije običaj da se igrači druže toliko izvan terena, ali dobri smo prijatelji. U Europi je to češće. Kada putujemo na gostovanja puno se družimo, a to je dobra stvar. Sve je u ljudima, međusobnom povjerenju i vjerovanju jednih u druge'', dodao je Dario.

A što nova sezona donosi Sixersima? Šarić smatra kako imaju materijal za playoff i kako su konačno spremni za iskorak.

''Ne želim govoriti o ostvarenju nečega nevjerojatnog. Na papiru imamo momčad za doigravanje. Ali puno je tu čimbenika, prvenstveno moramo ostati zdravi i tek onda sve treba funkcionirati na parketu. Možete imati 12 dobrih igrača, ali ako stvari ne funkcioniraju na terenu onda sve pada u vodu. Važno je stvoriti kemiju među igračima kako bi svi bili sretni. Trener Brett Brown to može napraviti. Nadam se da ćemo imati sjajnu sezonu'', zaključio je Šarić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider