Košarka
SPORTOVI
Košarka
crorlando

Mariju Hezonji se u Orlandu pridružuje još jedan Hrvat!

Orlando Magic od sljedeće će NBA sezone imati čak dva hrvatska košarkaša u momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovoljetno strpljenje 30-godišnjeg Damjana Rudeža se isplatilo pa će od sljedeće sezone nositi dres svog trećeg NBA kluba. Tako barem piše specijalizirani portal Eurohoops.

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac dogovorio se za suradnju s Orlando Magicom i tako postao suigrač Marija Hezonje. Rudež je imao i ponuda iz europskih klubova no on je htio da njegov sljedeći klub bude netko iz NBA lige.

Prije dvije godine zaigrao je za Indiana Pacerse, godinu poslije razmijenjen je u Minnesota Timberwolvese, a sada je Orlandu ustrebao šuter njegova ranga. A Damjan je bio najbolji tricaš među novacima u svojoj prvoj NBA sezoni.

Jedna od najvećih NBA zvijezdi Russell Westbrook je pak produljio ugovor s NBA momčadi Oklahoma City Thunderom na još tri godine za 85 milijuna dolara.

"Zahvalan sam što mogu produljiti ugovor s Thunderom i nastaviti igrati za jedinu momčad čiji sam dres nosio, sa strašću, od od drafta", kazao je Westberook koji je pet puta izabran u All star momčad.

Oklahoma City je prije mjesec dana ostala bez druge zvijezde Kevina Duranta koji je potpisao s Golden State Warriorsima i Westbrook će iduće sezone predvoditi momčad pokušavajući nadmašiti prošlogodišnji učinak s prosječno 23,5 koševa, 10,4 asistencija i 7,8 skokova po utakmici.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider