Košarka
SPORTOVI
Košarka
LAKERSI SVE BLIŽE

Dallas Mavericksi ostali bez doigravanja, Dončić i ekipa odlaze na raniji godišnji odmor

Izostanak Dallas Mavericksa u NBA doigravanju svakako je najveće iznenađenje regularne sezone.

Luka Dončić (Foto: Afp)

Porazom od Chicago Bullsa rezultatom 115:112, košarkaši Dallas Mavericksa oprostili su se od šansi da zaigraju barem "plan-in" utakmice ovosezonskog NBA doigravanja te će završiti sezonu na 11. mjesto zapadne konferencije i otputovati na produžene godišnje odmore.

Zapravo, oni su već prije ove utakmice utakmice odustali od doigravanja, budući da su na parket izveli gotovo cijelu rezervnu postavu. Jedini koji je zahtijevao igrati dok god postaje šanse je Luka Dončić, no i on je izašao u drugoj četvrtini i nije se više vraćao na teren.

Odabrali lottery ispred play-ina

Očito su u upravi Mavericks odlučili kako im je puno važnije ući u "lottery", odnosno izboriti jedan od prvih deset izbora na draftu.

Tako je sad sigurno da će susrete za ulazak u doigravanje igrati Oklahoma City Thunder, Darija Šarića.

Mavericksi su na početku sezone držali 12. mjesto na kladionicama po pitanju favorita za titulu, odnosno sedmo na zapadu. Konstantno su se i vrtjeti oko projicirane pozicije, da bi na kraju prijelaznog roka doveli Kyriea Irvinga, s ciljem da završe u prvih šest i osiguraju siguran play-off.

Umjesto toga, od dovođenja Irvinga ostvarili su omjer 8-13 i završili tamo gdje ih nitko nije vidio, a ponajbolji igrač lige ono najvažnije gledat će na televiziji.

Probuđeni Lakersi mogli bi čak izravno ući

Za razliku od Mavericksa, vrlo blizu osiguravanja sigurnog doigravanja su probuđeni Los Angeles Lakersi LeBrona Jamesa. Oni su savladali Phoenix Sunse te se izjednačili omjerom sa sugrađanima Clippersima. No, da bi Lakersi izbjegli play-in i ušli izravno u doigravanje, morat će u posljednjoj utakmici savladati Utah Jazz, a Clippersi izgubiti od Portlanda. No, gledajući na formu, ne bi Lakersima trebao naškoditi niti play-in.

Na istoku se sve posložilo te su tamo već poznati parovi doigravanja. Cleveland Cavaliersi igrat će protiv Ney York Knicksa, a Philadelphia 76-ersi protiv Brooklyn Netsa. Milwaukee Bucksi i Boston Celticsi čekaju pobjednika play-ina u kojem sudjeluju Miami Heat, Atlanta Hawksa, Toronto Raptors i Chicago Bulls.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider